6 entry daha
  • "devşirme sporcu" konusu son derece önemli ve kesinlikle kuru kuruya milliyetçilik yapılacak bir mevzu değildir.

    birçok spor branşında başarı oranı yüksek olan, iyi altyapılara sahip ülkeler bile devşirme sporcularla başarıdan başarıya koşarken, bu olayın içerisinde bizim de yer almamızın eleştirilecek hiçbir tarafı yoktur.

    avrupa atletizm şampiyonası bugünlerde devam etmekte. isveç, ispanya gibi ülkelerin devşirme sporcularla mücadele ettiklerini ve madalyalar kazandıklarını görebiliyoruz.

    altyapı ve spora yatırım dersek isveç'in (bkz: carolina klüft) (bkz: christian olsson), ispanya'nın ise reyes estevez ,(bkz: nuria fernandez) gibi madalya kazanan sporcular yetiştirebildiklerini ama bütün bunlara rağmen 2014 avrupa şampiyonası'nda diğer sporcularının yanısıra devşirme (bkz: abeba aregawi) ve (bkz: indira terrero) 'yla da madalya kazandıklarını görebiliyoruz

    o zaman neymiş, her ülke devşirme sporcularla mücade ediyormuş ve bunun altyapı, geçmişteki başarılar gibi nedenlerle bir ilgisi yokmuş. önemli olan güncel başarı ve bunun için aklınıza gelen her spor dalında başarılısı, başarısızı birçok ülke devşirme sporcularla yoluna devam ediyor.

    (bkz: devşirme sporculara türkçe isim koyma hastalığı)
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap