81 entry daha
  • geleneksel atlı okçuluk festivaline ev sahipliği yapan güzide ilçe. geçen pazar günü gittim ve gözüm gönlüm ziyadesiyle doydu. gerçekten o gösteri ve eğlence müthişti. biga kaymakamını da at sırtında ok atarken görmek enteresandı doğrusu. buradan yaptığı katkılar ve düzenlediği bu güzel organizasyon için teşekkürlerimi iletiyorum.

    işin garibi, bu organizasyon her sene oluyormuş sanırım. benim nedense bu sene haberim oldu. umarım gelecek yıllar yine olur ve yine gidebilirim.

    düzenleme: 25 kasım salı günü sayın kaymakam fatih genel çanakkale troya kültür merkezine teşrif etmiştir. bu teşrif dolayısıyla biz de çanakkale'de bulunan yegane okçuluk kursu hocamız ve kaymakam ile sahnede ok atma şerefine eriştik. güzel bir konferans oldu ve fakat 2015 yazında (yanılmıyorsam ağustos ayı) son kez şenlik olacağını belirtti kaymakam. anladığım kadarıyla kendisi başka bir ile ya da ilçeye gitmek zorunda kalacak... zira ''seneye olmayacağım'' dedi. o olmadığı için doğal olarak atlı okçuluk şenliği de yapılamayacak ne yazık ki.

    sözün kısası böyle şenlikler başka nerelerde yapılıyor bilmiyorum. buradan belirtmek isterim ki böyle bir kültürü canlı canlı görmek isteyenler kaçırmasın bu fırsatı, zira bir daha arasanız da bulamazsınız (en azından bu bölgede). geçen sene 21 ülkeden katılım olmuştu, çanakkale'ye yakın olup da gelmeyen çok şey kaçırır. ve son olarak kaymakamın dediğine göre şenlik bu sefer 3 gün olacakmış. geçtiğimiz yaz 2 gündü.

    düzenleme 2: şenlik 7-8-9 ağustosta olacaktır.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap