2 entry daha
  • türk havacılığının yaşadığı buhranlara bakarak çok rahat okunabilecek olan türk çağdaşlaşmasının ve devriminin ne yazık ki nasıl da lafta kaldığının göstergesi olan hanımefendi..

    vecihi sivil tayyare mektebi'ndeki arkadaşları "gökmen bacı" derlermiş kendisine..

    http://www.tayyareci.com/bedriye.htm

    hikayesini tayyareci'de okuduğumda evvelce pek çok kez yaşadığım o yürek burulması, o tanıdık sıkışma geldi yine.. yüzüm büzüldü, gözlerim kısıldı.. tiksinti, baş ağrısı ve mide bulantısıyla karışık bir hal çöktü üstüme..

    bu necip ve çalışkan millete en büyük zararı hep devlet* vermiş.. "milli eğitim" kavramını hep yerlerde süründürerek zihinleri kasten zehirlemiş, çoğu zaman zulme karşı sessiz kalmış, bazen de kendi elleriyle pırıl pırıl başarıları baltalamış..

    bir şekilde bu çarklardan sıyrılıp, binbir çakal, yılan, çıyan ve sırtlan tarafından istila edilmiş bürokratik ve siyasi karanlık içinde güneş gibi yükselerek, devleti ve milleti için gerçekten gönülden çalışan idealist memurlar, idealist bürokratlar, idealist siviller ise ne yazık ki çoğalıp da bu devletin dümenini ele alamamış.. dümen ekseriyetle hainde, uğursuzda, hırsızda kalmış..

    ama hep çabalamışlar.. hep bireysel olarak gayret etmiş, hep yalnız kalmış ve hep kendilerini paralamışlar.. sanırım onlar da olmasa her şey çok farklı olurdu bu gün.. o don kişotlara çok şey borçluyuz..

    cumhuriyetle yaptığımız devrimler parlak ve muazzam sıçramalar gibi görünse de hep birlikte yolculuk ettiğimiz bu koca teknenin dibini de sürekli oyup durmuşuz.. gövde delik deşik ama o delikler hep aşina ellerden..

    hep kendimize zararımız.. hasımlar hiç yormasın kendini, her yaramız dost elinden.. kendi kendimizi bitirmekte düşmanlarımızla değil, kendimizle yarışıyoruz..

    gencecik yaşında maişet derdinden ve vecihi bey'in okulu bürokratik zorlamalarla kapandığı için pilotluğu bırakıp meçhul bir istikbalde, kim bilir nerede ve nasıl yaşayarak kaybolan bu saygıdeğer hanımefendiyi, türkiye'nin ilk kadın pilotunu bile yüceltmek-övmek için, dünyanın ilk kadın savaş pilotu sabiha gökçen'i kötülüyoruz..

    biz birini seversek ötekini ayaklarımızın altına almak zorunda hissederiz kendimizi.. ahmet'i seviyorsak bu sevgimizi mehmet'e söverek gösteririz.. galatasaray rezil olmalıdır fenerbahçe'nin büyük olması için..

    hastalıklı..
    mide bulandırıcı..

    hasılı, bize düşman gerekmez.. biz kendimize yeteriz cellat olarak..

    ---

    yaşıyorsa allah selamet versin, göçtüyse mekanı cennet olsun gökmen bacımın.. ona layık bir millet ve devlet yoktu kendisine destek olacak.. desteği geçiniz, hainlik etmeyeydi o bile yetecekti bu genç hanıma..

    ama yine de o, bu topraklardan çıkan ilk kadın pilot, yaşadığı her şeye rağmen milletine hakkını helal edecektir eminim.. yani, galiba....
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap