5 entry daha
  • türkiye'de insanlarin cok büyük bir kisminin bilgiye nasil ulastigini o kümenin bir elemaninin kendi agzindan ifade ettigi durum:

    "olsa, duyardim"

    siz 1923'ten beri ezbere dayali bir egitim ögretim sistemi uygularsaniz; insanlara "neyin en dogru oldugunu biz biliriz, siz biz ne dersek onu yapin" derseniz, düsünen insanlarin önünü keser, dahasi onlari tehlike olarak görüp en hafifinden memleketinden kacirirsaniz, vs elinizde böyle bir halkla basbasa kalirsiniz.

    soruya muhatap olan karadenizli vatandas öyle hakli ki! pek osmanlisever sözümona entelektüellerin bile osmanli deyince akla gelen elinde kilic küffari kovalayan atlilar! ben bir tane bile osmanlici görmedim ki "ya iste zamaninda dünyanin en ileri silah teknikleri bizdeydi" desin - ki gercekten özellikle 16. yüzyilin ilk yarisinda osmanli imparatorlugunun silahlari teknik olarak avrupa'nin ilerisindeymis - veyahut 19. yüzyilin ikinci yarisinda osmanli'nin güclü donanmasinin nasil 2. abdülhamit tarafindan cürümeye terk edildigini anlatsin. yok, anca ellerinde kiliclariyla at sirtinda akincilar!
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap