8 entry daha
  • ne biçim yorumlar arkadaş bunlar. özür diliyorum ama hakikaten artık karadeniz müziği'ne kazım koyuncu üzerinden getirilen eleştirileri bir bıraksak da rahatça konuşsak. karmate'nin arabesk karadeniz müziğiyle, entu'nun reggae'sini hangi ortak kulvarda eritebiliriz acaba? yani ki kazım'la ufacık ya da kocaman bağlantısı olan bütün müzisyenler kazım'a benzemekle eleştiriliyor. dostum, azıcık kulağını kabartsan kimin kime gerçekten benzediğinin ayırdına varabileceksin; ve bunu bir fanatik edasıyla yorumlamaktan vazgeçsen, bence sen de iyi bir müzik dinleyicisi olabilirsin; inan bana.

    artık müziğin, klasik formlarından çıkıp sentez bilgiye dönüştüğü çağdayız, ne güzel; entu da bunu hakkıyla yerine getiriyor; besteleri ska reggae formuna büründürerek. paçavrasını da giyinir, şalvarını da yırtar, saçını da örer. müzik ki köşeleri yoktur, herşeyi ve herkesi dönüştürecek kudreti vardır; acaba kim oluyoruz da, birinin müziğini kendi kafamızdan yontmaya çalışıyoruz. vay annem.

    çünkü müziğin emekçisi, paşam, güzelim, müziğe kafa yorandır. entu da bunu pek güzel yapıyor. sırf sen de artık başka birşeyler dinleyebil diye.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap