17 entry daha
  • ak trolleri üzücek bilgilerle karşınıza geliyorum. öncelikle türkiye ekonomisinin önceden çok kötü olduğu akp dönemi ile şaha kalktığı gibi şeyler söylendi durdu. külliyen yanlış bir bilgi bu. linke bastığınız zaman 1980-2019 arası ülkelerin ekonomik büyüklüklerinin listesi var. 2000 yılında akpden önce 18.sırada olan ekonomimiz akp döneminde bir sıra yukarı çıktı ve 17. sıraya geldi. öyle anlatıldığı gibi akp sayesinde falan olmadı. görende 30. sıradan geldik sanacak. 75 milyon adam yaşıyor lan bu ülkede bırakın da o kadar üretim yapabilsinler. delirtmeyin adamı.

    http://en.wikipedia.org/…economy_.e2.80.93_overview

    bu durumu en güzel açıklayan ise alex ferguson'un "istatistikler mini etek gibidir çok şey gösterir ama asıl olanı göstermez" lafıdır. sıradaki link ise bizim kişi başına düşen gayri safi milli hasılamızı gösteriyor. en büyük 6. avrupa ekonomisi diye konuştuğunuz ülkeyi listede bulmak biraz zor olacak. baya bir aşağı inmeniz gerekiyor 67. sıradayız. bu ne demek üretim var ama nüfusa göre baya düşük. 67 ney lan timor leste, gabon, palau gibi haritada gösteremeyeceğin ülkeler senin üzerinde.

    http://en.wikipedia.org/…es_by_gdp_(ppp)_per_capita

    ve şimdi en can alıcı istatistik, insani gelişmişlik endeksi. bir ülkenin asıl gelişmişliğini ölçen içinde sayısız değişken barındıran bu listede okur-yazar oranından, sağlık hizmetlerine, ortalama yaşam süresinden, bebek ölümlerine kadar çok sayıda bilgi var. bu bilgiler ışığında insani anlamda bir ülkenin ne kadar gelişmiş olduğunu görebilirsiniz. ve işte bu listede avrupa'nın 6. büyük ekonomisi 69. sırada. çıldırtmayın lan adamı küba, uruguay, karadağ, barbados gibi ufak ülkeler bile geçmiş seni. sen hala en iyi ekonomiyim diye gez ortada.

    http://en.wikipedia.org/…by_human_development_index

    sonuç: sevgili aktroller saçmaladan önce biraz araştırın lan. google diye bir şey keşfetmişler süper tavsiye ederim.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap