2838 entry daha
  • bugüne kadar dünyanın milyon yerinden internet üzerinden alışveriş yaptım. çin, slovakya, abd, ingiltere, vb. her çeşit ülke, her çeşit auction, ebay, paypal, kredi kartı, sanal kart, bitcoin, steam, amazon'dan basılı materyal, e-book, borderlinx üzerinden kindle, vs...

    2000'leri, 2010'ları geç, ilk online siparişimde takvimlerde 90'lar mevcuttu hala ve ben abd'de tanımadığım lokal bir çizgi roman dükkanındaki adama zarfın içerisine 50 usd koyup göndermiştim. hiç birinden bir kazık yemedim. en son çin'de sırf kargo geciktiğı için satıcıya haber verdiğimde, ki web sitesinde ürünün ulaştığını boş bir anımda teyit etmiştim, hiç bir şey demeden adam aynısını tekrar gönderdi ve yanında gecikme dolayısıyla telafi için hediye eklemişlerdi. elime üründen 2 adet ulaştı en sonunda, satıcıya bildirip ekstra ürünün parasını ödemeyi teklif ettiğimde adam bunu söz konusu bile yapmamamı rica etti.

    bu söz konusu törkiş web sitesinden ise 3-5 kez alışveriş ettim. en sonunda 3 adet sipariş ettiğim ürün koli içinde 2 adet olarak şirketin güvenliğine teslim edilmiş. iletişime geçip bildirdim, standard basiretsizlik güdümlü cevaplar... kargoyu teslimde imzayı ben atmadığım için kovalayayım olayı diye düşündüm. chargeback'le uğraşayım mı acaba dedim, vazgeçtim.

    hani böyle bir adam vardır günlük hayatta muhattap olduğun, olmak zorunda kaldığın, kafası bir şeyi almaz, pes edersin, uğraşmaya değmez görürsün. bunun, 1 ve 0' lardan karşılığıdır bu oluşum da benim gözümde.
13301 entry daha
hesabın var mı? giriş yap