5 entry daha
  • mutlu birliktelige donusen meymenetsiz evlilikler/24 - tilki hatun

    bir zamanlar, esinin hastaligi sebebiyle sorunlar yasayan bir adam varmis. esi bir sure sonra hastaligini bahane edip ailesinin yanina donmus, ve adam yalniz kalmis. adam bir gun yine her zamanki gibi balik avlarken akintida beyaz bir tilkiye denk gelmis ve onu akintidan kurtarip evine goturmus. tilki adama yaptigi bu iyiligin karsiligini bir gun odeyecegini soyleyip ayrilmis. birkac gun sonra bir kadin belirigelmis ve adama yaninda yardimci olarak calismak istedigini soylemis. adam kadini evine kabul etmis, ve zamanla aile olmuslar, bir de ogullari olmus. bir gun kucuk oglan babasina annesinin bahceyi kuyruguyla supurdugunu soylemis. bu adami cok sasirtmis ve kendisi gormek icin kosa kosa bahceye varmis. oglunun dogru soyledigini goren adam kadinin kuyrugunu gorunce cok sasirmis ve kadini kovmus. kadin ayrilmadan once adama eger onu tekrar gormek isterse shinoda ormaninda urami kazunoha'ya bakinmasini soyleyen bir siir yazmis ve ayrilmis.

    ----------------------------------------------------- osaka, izunami yoresi

    notlar:
    *degisik surumlerinden birinde pirinc tarlasinda calisan cocuklu bir adama yardima gelip cocuklarini emziren bir tilki ana hikayesi geciyor. o hikayede de kocasi kuyrugunu gordukten sonra kaciyormus hatun.
    *masalin anlatim tipi olarak "katarimono" kategorisine dustugunu belirtmisler.

    kendi notum:
    tilki-kurt ayrimi yapmadan, ufaktan bir spice and wolf cagrisimi yasadim bunu okurken. mutlu birliktelige donusen meymenetsiz evlilikler kategorisinde degerlendirilmis fakat sonunun pek mutlu bittigi soylenemez, cocuk anasiz kaldi.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap