2 entry daha
  • eski rum evlerinden oluşan, şimdilik kendi halinde, doğal bir parkın içerisinde konuşlanmış bir köy burası. evlerin bazıları restore edilmiş ve belli ki oldukça masraf yapılmış bu iş için. cumbaları, kapıları, bahçeleri ve hatta kapıların tokmaklarına kadar çok güzeller. ancak halihazırda ikamet eden tek tük insan var. verandasında resim yapan ve sesimizi duyunca pencere kenarına gelip bizimle sohbet eden 2 kişi dışında kimseyi görmedik. köyde çıt çıkmıyor. fotoğraf çekimi vb. nedenlerle gelenlerin gürültüsünden rahatsız olanlar yer yer sessiz olunması için uyarı yazıları koymuşlar.

    bizi köye girişte bir köpek karşıladı, sokaklarda gezinirken baştan sona bize eşlik etti ve yine onunla tamamladık gezintiyi. bu köyde hayvanlar da uyumlu, sakin. yürüyüş parkuruna işaret eden bir tabela da var burada. lykia yolu(likya yolu)'na alternatif güzergah rotalarından biri olabileceğini düşündük. orada yürümek için ayrıca gidilmesi gerekiyor.

    taş evleri, bozulmamış bir doğanın içinde bol çiçekleri, ağaçları, taş yolları, sessizliği ile çok güzel bir yer. ortasından da ufak bir nehir geçiyor, fakat yazın kurumuş. hala köyün çoğu harap halde evlerden oluşuyor. fazla bilinmeyen, henüz keşfedilmemiş bir yer. dolaşırken alaçatı geldi aklıma. umarım dönüşüm aşamasında bu tip bir projenin parçası olmaz.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap