2 entry daha
  • paris'te bulunan catacombs, yaklaşık 6 milyon insana ait kemiklerin oldukça düzenli bir şekilde dizildiği ve sergilendiği tüneller bütününden oluşuyor.

    catacombs de paris'i gezmek gibi bir planınız var ise şunları bilmenizde yarar var;

    - ilk olarak bilmeniz gereken şey ve bence en önemlisi 1 ila 5 saat arası sıra bekleyeceğiniz gerçeği. saat 10:00'da açılan catacombs'da aynı anda sadece 200 kişinin dolaşmasına izin veriyorlar. bu da tahmin edebileceğiniz üzere çok ciddi bir kalabalığa neden oluyor. bu durumu bildiğimizden sıra beklememek için saat 09:00 gibi catacombs'un girişinde olmamıza rağmen geldiğimizde yaklaşık 200 kişilik bir sıra çoktan oluşmuştu. bizim içeri girebilmemiz ise saat 11:00'i buldu. içeri girdiğimiz saat diliminde belki 1.000'in üzerinde insanın sıra beklideğini de belirtmeliyim. benim tavsiyem yoğun sezonlarda en geç saat 08:30 gibi sıraya girmeniz ve içeri alınacak ilk ekibe dahil olmanız olacaktır.

    - tur yaklaşık 45dk sürüyor ve 2km civarında yürümeniz gerekiyor. bunun yanı sıra tünellere giriş için 130, çıkış için ise 83 basamak inip çıkmanız gerekiyor. catacombs içerisinde sıcaklık her zaman 14 derece ve oldukça rutubetli. catacombs'u oluşturan tüneller zaman zaman oldukça alçak ve dar olabildiğinden özellikle klostrafobikler, aşırı kilolular, aşırı uzunlar, kalp hastaları ve yaşlılar için uygun bir yer değil.

    - son olarak aklıma gelen şey ise benim gibi özellikle fotoğraf çekmek için gitmeyi planlıyorsanız, yanınıza küçük bir tripod alın ve tripod kullandığınızı mümküm mertebe görevlilere belli etmemeye çalışın. içerisi çok aydınlık olmadığından çantanıza koyacağınız küçük bir tripod görevlilerin bulunmadığı noktalarda çok işinize yarayacaktır. tabi benim gibi şansız bir adamsanız tripod'u kullanmadığınızdan emin olmak için görevlinin biri peşinize takılabilir.

    bunun dışında daha fazla bilgi için;

    http://www.catacombes.paris.fr/…bs-official-website
    http://www.tripadvisor.com.tr/…s_ile_de_france.html

    son olarak şahsi düşüncem ise paris'te çok uzun zaman geçirmeyecekseniz (minimum 1 hafta) veya özellikle çok merak ettiğiniz bir yer değilse buraya gitmenizi çok tavsiye etmem. zira catacombs de paris'ten önce paris'te gezilmesi gereken birçok yer mevcut.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap