5 entry daha
  • turistin biri evcil hayvan dukkanina girer ve hayvanlara bakmaya baslar. bu arada iceri diger bir musteri girer ve tezgahtara bir autocad maymunu istedigini soyler. tezgahtar hay hay der ve kafeslerden birine giderek bir maymun cikarir. maymunun tasmasini takarak musteriye verir ve 5,000$ der.
    musteri parayi oder ve maymununu alarak oradan cikar.
    sasirmis olan turist tezgahtara giderek "cok pahali bir maymunmus. bunlarin cogu bir kac yuz dolar iken o neden o kadar pahali?" diye sorar.
    tezgahtar,"oh, o maymun autocad'i cok hizli kullanir, hic bir hata yapmaz, degerli bir maymundur" diye cevap verir.turist diger bir kafesteki maymuna bakar, " vay bu daha da pahaliymis. o ne yapiyor?" diye sorar."ha, o bir dizayn maymunudur. sistem dizayn edebilir, yerlesim projeleri yapar, cizimler yapar, spesfikasyonlar yazar, hatta bazi hesaplamalari dahi yapar. hepsi de gercekten faydali seylerdir" der tezgahtar.
    turist etrafa biraz daha goz gezdirir ve tek basina bir kafeste bir maymun gorur.
    boynundaki etikette 50,000$ yazmaktadir. soluk soluga tezgahtara gider. "ya su ne yapiyor?" diye sorar. tezgahtar cevap verir "ha, onu gercekte bir sey yaparken gormedim ama proje muduru oldugunu soyluyor".
409 entry daha
hesabın var mı? giriş yap