3 entry daha
  • isim için gereksiz bir tartışmaya girip shitstorm yapmak istemiyorum ama.

    2010'daki turnuvanın adı : fiba world basketball championship http://en.wikipedia.org/…10_fiba_world_championship

    2014'teki turnuvanın adı: fiba basketball world cup

    http://en.wikipedia.org/…_fiba_basketball_world_cup

    2019'daki turnuvanın adı : fiba basketball world cup
    http://en.wikipedia.org/…_fiba_basketball_world_cup

    şimdi bunların türkçe çevirileri nedir bana söyleyin. sözlükte neden değiştirilmemişmiş, ben nerden bileyim bende mi yetki, ahan da turnuvaların isimlerini yazdım işte, 2014'ten itibaren adının world cup olarak değiştirildiği kabak gibi yazıyor. hala dünya basketbol şampiyonası olarak algılayan sözlük moderasyonuna sormak lazım. keza avrupa basketbol şampiyonasının da resmi adı eurobasket olarak değiştirilmiştir ama sözlükte hala avrupa basketbol şampiyonası olarak geçer. ki euroleague'e mesela avrupa kulüpler basketbol şampiyonası demez kimse, onun adı euroleague olarak kalır. demek ki ortada isim konusunda tutarsızlıklar var.

    neyse sikimde bile değil ister dünya basketbol şampiyonası yazsın ister dünya osmanlar şampiyonu yazsın, ama başlığı 2013'te açılmasına rağmen yeni açıp aramaya inanmak diyen ve 2019'daki turnuvada wild card'ın kaldırıldığını bilmeden wild card'la katılmayız umarım diyip karşısındakine isim konusunda ayar vermeye çalışmak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma konusunda güzel bir örnek olmuş. tebrik ediyorum.

    son edit: evet adamın verdiği karşı örnek şahtar donetsk başka sözüm yok açıkçası ne kadar yazsam da belli ki "ama banane sözlük moderasyonu değiştirmiş" diyecek bu noktadan sonra en iyisi susmak. evet "fantastique" etkinlik aynen.
127 entry daha
hesabın var mı? giriş yap