302 entry daha
  • bir kaç önemli performansına bir değinmek istedim.

    scent of a woman-tango sahnesi
    http://www.youtube.com/…&index=8&feature=plpp_video
    hem tango gibi çok da kolay olmayan bir dans yapacaksın, hem kör olmadığını belli etmeyeceksin, hem de karakterin o sahnedeki ruh halini yansıtacaksın. kolay bir sahne gibi görünse de o kadar da kolay değil. başkası da altından kalkabileceği gibi batırabilirdi de. pacino pek tabi bu sahnenin altından kalkabiliyor. tıpkı araba kullandığı sahnede olduğu gibi (o sahneyi de çok severim). zaten filmden sonra bir süreliğine gözleri bozulmuş.
    ayrıca filmden başka bir sahne verelim. pacino'nun bağırışları ünlüdür. bu sahnede de bağırıyor. http://www.youtube.com/watch?v=wz6p4t3stsc

    glengarry glen ross-williamson'a fırça çektiği sahne
    http://www.youtube.com/…er_embedded&v=rw7wlt6ojxe#!
    şüphesiz filmdeki herkes döktürüyor. ama pacino bir başka döktürüyor. filmde bir emlakçıyı oynamıştı. bu sahnede kevin spacey'nin canlandırdığı williamson'a fırça çekiyor. üç dakikalık sekansın başlangıcından sonuna kadar döktürüyor. spacey'nin de bu performans karşısında nutku tutuluyor, bir şey diyemiyor (spacey'nin repliksiz sahnede iyi oynadığını belirtmek gerek, ezmeyelim keretayı)

    devil's advocate-tanrı hakkında konuştuğu sahne
    http://www.youtube.com/watch?v=gbcfylfpdlc
    burada ise keanu reeves'in nutku tutuluyor. nasıl tutulmasın? karşında pacino, canlandırdığı avukatın karşısında şeytan duruyor. tanrı hakkında ileri geri konuştuğu bu sekanstan sonra pacino ölünce bunun hesabı sorulur mu, bilemem de adam şeytan olarak da muazzam. kim kayıtsız kalabilir bu performansa? aynı sahnede vurulduktan sonraki performansa dikkatleri çekmek isterim. adamı kameranın önüne at, gerisini düşünme.

    dog day afternoon-attica
    http://www.youtube.com/watch?v=kyt24hq5nbm
    beceriksiz soyguncu sonny rolünde muhteşemdi doğrusu. bu adamın daha bir sene önce mafya babası olduğu kimin aklına gelirdi? michael corleone ile sonny arasında o kadar çok fark var ki oyunculuk budur dedirtir. corleone'den hiçbir iz yok sonny'de. tüm filmi neredeyse tek başına sırtlıyor ve ortaya muhteşem bir performans koyuyor. attica sahnesi belki filmdeki en iyi sahnesi değil ama benim hoşuma giden sahnelerden bir tanesi. çok da araştırmadım sahneleri gerçi. bu sahnede sonny ilk kez polislerle konuşuyor ve sonra kalabalığı "attica" ile ateşlendiriyor. gene bağırıyor ve gene döktürüyor.

    heat-televizyon
    http://www.youtube.com/watch?v=qi_cudf1zr8
    tv deyince herkesin aklına o meşhur tirad gelmiştir zaten: "koltuğumda oturabilirsin. karımı becerebilirsin ama televizyonumu izleyemezsin". ilahi vincent. aslında başka bir sahneyi bulmak istiyordum ama youtube'ta bulamadım. halbuki bu filmde bu sahneden çok daha iyi oynadığı sahneler vardı şüphesiz. neyse, sonra bulursam değiştiririm.

    scarface-filmin finalindeki çatışma sekansı (spoiler)
    gene bağırdığı sekanslardan. bu sahnede de çok iyi. şüphesiz daha iyi oynadığı sahneler vardı ama bu sahneyi de seviyorum ben. pacino gene bağırıyor, gene küfrediyor, büyük bir kinle düşmanlarını öldürüyor. sonrası malum...
    http://www.youtube.com/…=pl0d66665d84120e38&index=1

    şimdilik bunlarla sınırlı kalsın entri. bir süre sonra güncellerim. zira pacino'da mükemmel performanslar bitmez...
555 entry daha
hesabın var mı? giriş yap