8 entry daha
  • nam-ı diğer hellblazer,

    88'de ortaya çıkan bir çizgi roman. kahramanımız john constantine adında bir ingiliz. görünüş olarak keanu reevesê hiç benzemeyen, daha ziyade sting'in sarı trençkot giymiş haline benzetebileceğimiz bu adam gizli ilimler konusunda gençliğinden beri bir uzman. günde üç paket sigara içiyor, londra'da yaşıyor.

    maceraları boyunca doğaüstü güçlerle karşılaşıyor. ve kurnazlığı ile hepsinin canına okuyor. mesela bir macerasında king of vampires denen yaratığı tuzağa düşürüyor, ve eleman güneş ışığıyla eriyerek orada can verirken john constantine bir sigara yakıp bunun kafasına işiyor !!! akciğer kanserine yakalandığı zaman, ruhunu aynı anda üç şeytana satarak onların anlaşmazlığından faydalanarak yakayı sıyırıyor.!

    ama filminde bunları beklemeyin tabii.

    john constantine'i keanu reeves gibi bir sebek'e oynattıkları yetmiyormus gibi karakterin ingiliz degil all-american yapılacağı bir potansiyel fiyasko çünkü film.

    seyirci yadırgamasın diye lxg'ye tom sawyer adlı amerikanı soktukları yetmiyomuş gibi şimdi de constantine'ı amerikan yapmışlar. üstelik bu film pg 13 etiketli olacakmış... yani hellblazer adlı eserin filmi walt disney filmi ayarında olacak.

    "pg-13" çoluğunuzu çocuğunuzu alıp ailenizle keyifli saatler geçirebileceğiniz, macera/şiddet/komedi dozu mülayim amerikan seyircisine göre ayarlanmış, şekere bulanmış filmlere verilen etiket.

    home alone, ya da peter pan- hook gibi filmler.

    dolayısıyla sözüm ona korku filmi olacak constantine'nin senaryosu da muhtemelen şu olacak:

    cok zengin ama tas kalpli olan john constantine, bir yilbasi sabahi malikanesinin onunde uyuyakalmis olan kucuk, yetim bir zebani olan anaximandros'u bulur. ilk basta ona cok sert davransada zebaninin temiz yuregi ve masumiyeti karsisinda dayanamaz ve onu tam bir kucuk hanimefendi yapmak uzere bir murebbiye tutar. lakin hep beraber ciktiklari piknikte dans edip, papatya toplarken murebbiye'nin sesine asik olur. onunla evlenir, anaximandros'u da evlat edinirler ve hep beraber mus-mutlu yasayip zibarirlar.

    blaze olan tek hell ise hellblazer cizgi romaninin sadik okuyucularinin hiddeti olur.
480 entry daha
hesabın var mı? giriş yap