2 entry daha
  • kantinden bildiriyorum. içlerinden 2-3 tanesine okulun ilk günü kıyafet serbest dememiş kimse. gariplerim (gömlek, kundura) resmi kıyafetleri gelmişler.

    ayrıca, masalarında yoğun bir tanışma faslı var. daha anadolu'dan yeni gelmiş ürkek, heyecanlı tazeler saçılmış ortaya. şimdiki urkeklıklerıne aldanmayın lazım. bir sürüye ait olmanın verdiği özgüvenle en fazla iki haftaya kadar palazlanır kampüsün bir başından diğerine slogan atıp dinlenmek için kantindeki yerlerini alırlar; çevreyi süzüp bana bakan var mı acep deyu dikize geçerler.

    en komiği de masalarının üstündeki fatih sultan portresi. sen git, 3. roma imparatoru ol, hayatında beraber yemek yediğin tek kişi ortodoks patriği olsun, orjinal dilinde yunanca, cagatayca kitaplar oku; şiirler yaz, batlamyus haritalarına merak sal, devrinde seni anlayacak entellektüel olmasın, evropa'dan ressam getirip kârının resmini yaptıracak kadar açık fıkırlı ol, hatta ulemanın ekserisi sana diş bılesın; senden 500 sene sonra tek dertleri ezikliğini kabadayılıkla bastırmaya çalışan, bir avuç çomar tarafından resmin başucu yapılsın.

    eğer fatih böyle olacağını bileydi, istanbul falan hiç uğraşmaz, başkent edirne'de mis gibi köfteler yer, "aman be ya köfteleri ıscacık getirin "der gününü gün ederdi. hoş rahmetli yine gut hastalığından öldü ya neyse.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap