6 entry daha
  • dünya göz hastanesi’nde dr volkan matben tarafından bu yöntemle 3 gün önce ameliyat oldum.

    öncesi şöyle.

    ameliyat olmayı düşünüyor ancak biraz da çekiniyordum. bir göz 3,75, diğer göz 3,25 miyop. astigmat yok. yaş 33. şartlar genel olarak ameliyata uygun, yaş olarak da artık numaranın ilerlemesinin durduğu düşünülüyor. zaman zaman göz doktorlarıyla görüşmelerimden veya daha önce lazerli göz ameliyatı olanlardan edindiğim izlenim, gidip muayene olmam, ve muayene sonucunda gözlerim uygunsa ameliyattan çekinmemem yönündeydi. özellikle miyopta çok başarılı sonuçlar çıkıyor deniyordu.

    iki arkadaşım var, ikisi de 10 yılı aşkın süre önce ameliyat olmuş, şu anda herhangi bir problemleri yok. yalnız biri yirmili yaşlarda ameliyat olmuş, gözler zaman içinde yeniden ilerlemiş. benim de 26 yaşımda gözüm 1 derece miyoptu, şimdi 3,75.

    volkan hocaya muayene oldum. muayene sırasında dünya göz hastanesinin aşırı kalabalık olması dikkatimi çekti. pahalı ameliyatlar, ancak insanlar kuyrukta. talep etkileyici.

    muayene öncesi gözüme bir damla damlattılar, göz bebeğim japon çizgi filmleri karakterleri gibi kocaman oldu. sonrasında muayenede gözlerim ameliyata son derece uygun çıktı. riskler anlatıldı bana. mikrop kapma riski var elbette her ameliyat gibi. bir 99.000de bir ihtimal demişti sanırım, bombe gibi bir şey yapıyor gözler, lensle yaşamak zorunda kalıyorsun dediler. ben de ameliyata karar verdim.

    operasyon 10 dakika kadar sürüyor. inanın gözüme damla bile yaptırmaktan nefret eden, hassas bir adamım, ben bile operasyondan rahatsız olmadım. 10 dakikada bitiyor her şey. bir ara lazer çalışırken yanık et kokusu duydum sanki. ama hiçbir şey hissetmedim. diş dolgusundan bile kat kat basit. bitti dediklerinde bu kadar mı diyesim geldi. ayağa kalktım, gözümü bantlamadılar zaten. allahım, görüyorum!

    bayağı bir pus vardı önce. bugün 3. gün işte, pus bayağı azaldı ancak tam geçmedi. gece bazen ışık rahatsız ediyor. ışığın yanında puslanma daha belirgin hissediliyor. ancak daha 3. günden görüşüm %99 oranında düzeldi. ileride daha da iyi olacakmış.

    ilk 5 saat yanımda soğan doğranıyormuş gibi bir yanma oldu gözümde, bolca da göz yaşı döktüm. ancak katlanılmaz bir acı değil. benim beklediğimden kat kat acısız geçti ilk zamanları bile.

    ileride birkaç güncelleme daha yaparım, umarım her şey böyle sorunsuz gitmeye devam eder, ancak sözün özü,

    dünya varmış! teknolojinin gözünü seveyim! maşallah.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap