259 entry daha
  • deniz tutkum yüzünden sevdiğim bütün kadınlar beni terk etti.
    beni seven kadınlar önceleri bana tutkuyla bağlanıyor, benden hoşlanıyorlar ama, zaman içinde denizin bazen ne kadar hırçın, acımasız olduğunu görmeye başlıyorlar.
    sonra hafiften aşktan bıkıyorlar ve zorluklar artmaya başlayınca beni terk ediyorlar. bunların içinde iki karım ve nice sevgililerim var. iki defa evlendim, 15 sene arayla.
    ikinci eşim beni terk etti.
    terk edilmek bence güzel bir şey.
    bugüne kadar hiçbir kadınımın kalbini kırmadım, gururunu zedelemedim. onlar hissederler ve terk ederler. ben terk edersem, acı vermiş olurum. hadiseyi yapan ben değilim, ben yoluma devam ediyorum, o yoldan geri dönen onlar.
    bütün istediğim okumak, yazmak, huzurlu yaşamak.
    bu teknenin içinde sabah işe gider gibi işime başlarım. kamarama çekilince beni artık sevmiyorsun diyor. onu çok seviyorum ama, o anda işimdeyim. ben serseri hayatı yaşamıyorum ki.
    bugüne kadar denize dayanıklı bir kadın bulamadım.
    sadun boro, bana hangi kadın olursa olsun denize beş seneden fazla dayanamadığını söyledi. 75 yaşında hálá denizde, eşi oda ise evde.
    buna rağmen ben hálá paslanmaz, denize dayanıklı, aklı başında, kültürlü bir kadın arıyorum. kadınlarımıza meydan okuyorum, hiç mi denizi sevmiyorsunuz? rum, italyan, fransız, ingiliz hemcinsleriniz denize bayılıyor, siz neredesiniz?
    ben niye meşhur olduğumu bilmeden meşhur oldum, çocuktum o zaman. ondan sonra mekanizmanın nasıl çalıştığını 13. plağım ‘‘yumma gözün kör gibi’’yle gördüm ve derhal kendimi yok ettim. meşhur olmanın benim için bir şey ifade etmediği anladım. ondan sonra kendi yaşamımı şarkı yapmaya başladım ve daha mutlu oldum. dünya halklarının yüzde 80'i bilinçsiz, sadece üretim için yaşıyor, amerika da dahil. gerçek entelektüel yüzde 5'i bile bulmaz. demek ki cahil olan yüzde 80'le ilişki kurup meşhur oluyorsun.
    böyle meşhur olmak aslında utanılacak bir şey, ben utanırım. değerli olmak önemli. müziğim, sesim, şarkılarım tanınsın, ama ben tanınmayayım.
    meşhur olmak bir hastalıktır. bir insan ne kadar değersizse, meşhurluk ipine o kadar çok sarılır, bunun için her şeyi yapar.
    fikret kızılok
    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/…ws.aspx?docid=3007

    devr-i daim olsun.
376 entry daha
hesabın var mı? giriş yap