42 entry daha
  • anime, gorsel ve atmosfer olarak o kadar doyurucu ki cogu izleyen sevmis. lakin madem genel olarak konuyu kavramakta zorluk cekmis insanlar, biraz aciklik getirelim:

    --- hayvanlar gibi spoiler ---

    -lil mayer, monad proxy'nin klonu ancak gecmisini hatirlamiyor. lil'in aslinda insan dna'si tasiyor olma ihtimali de var ancak en azindan kismen monad'in dna'sini tasidigi kesin. daedalus, lil'i kontrol edemeyince monad'i bir kez daha klonladi (re-l) lakin bu sefer monad, gecmisini hatirladi ve gercek monad gibi o da proxy one (ergo proxy?)'a asik. peki bu insanlar ne bok yemeye monad'i kopyaladi? ergo proxy sehri terk edince, sehrin enerji ihtiyacini karsilamak icin monad'i kacirdilar, daha sonra monad yavas yavas guucunu (ve aklini) kaybetmeye baslayinca alternatif arayisina koyuldular.

    -ergo proxy de proxy one klonu. bunu zaten proxy one acik acik soyluyor ama biraz bu olayin derinligine inelim. proxy one, yaratilisina ve yaratilis maksadina isyan etmek icin ergo proxy'i yarattigini ve intikamini aldigini soyluyor. ergo proxy, diger proxylerin aksine gunese dayanabiliyor. bu da boomerang project'i kismen basarisizliga ugratan bir faktor cunku boomerang project'i baslatan gercek insanlar , geri donduklerinde tum proxy ve klon insanlarin olmus olmasini bekliyorlardi. monad (lil mayer), ergo ve bir avuc insan hayatta kalarak plani basarisizliga ugrattilar ve geri donen terranlar ile savasacaklar. son bolumde lil'in bahsettigi savas bu.

    -proxy one, proxylerin azraili, "proxy of death". proxy one'in yaratilis amaci, insanlar dunyaya geri donmeen once tum proxyleri yok etmesi. ergo da proxy one klonu oldugundan, diger proxyler, ergo yakinlarinda oldugu zaman ona saldiriyor. ergo da dogasina uyarak proxyleri katlediyor. lil ile savasmamasinin muhtemel sebeplerinden biri, lil mayer'in insan dna'si tasimasi.

    -boomerang project: insanlarin, yasanilmaz hale getirdigi dunyayi temizlemek icin baslattiklari proje. bu proje kapsaminda domelar ve onlari besleyecek proxyler yaratiyorlar (ki bu proxylerin cogu sonradan zivanadan cikiyor). ayrica insanlari izlemeleri icin entourage'lar var. klon insanlarin da daha sonradan problem olmasini onlemek icin iki onlem var:

    1-klonlarin hepsi kisir.
    2- entouragelarin hafizasinda en basindan beri varolan cogito "virusu" (aslinda programi)

    cogito aslinda yayilmiyor, sadece cogito'ya sahip baska bir entourage yakindayken aktiflesiyor. insanlarla entouragelar arasindaki savas kurgulanmis bir temizlik operasyonu. boylece uzay gemisine atlayip birkac yuzyil surecek bir yolculuga cikmis insanlar geri donduklerinde proxy, insan ve entourage nufusunun buyuk kismi yok edilmis olacakti.

    --- hayvanlar gibi spoiler ---

    aklima gelirse daha da eklerim.
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap