3896 entry daha
  • bu adam kimdir?

    bu adam, her galatasaraylının bildiği, ama başarılardan ötürü kendine bile itiraf etmekten çekindiği, imparator lakaplı adamın gerçek yüzünü hiçbir galatasaraylının artık kendine itiraf etmemeye kayıtsız kalamayacağı şekilde ortaya çıkarmış kişidir.

    bu adam, faruk süren'in son dönemleriyle başlayan, ama avrupadan gelen para ile dönmeye devam ettiğinden, daha sonra sportif başarı gelmediğinden avrupa gelirlerininde kesilmesiyle hem maddi hem de sportif anlamda altından kalkılması çok zor görünen bir dönemde başkanlığa talip olan biridir.

    bu adam, mondragon, perez, florquin, niculescu, gustavo victoria gibi kiralık yabancılardan oluşmasına rağmen "galatasaray ruhu" olduğundan canla başla (sakın bana o ruhu eleştirdiğin imparator getirdi demeyin, o ruhun belli bir yaşın üzerinde olan her galatasaraylı jupp derwall'in mirası olduğunu bilir) mücadele edip şampiyon olan ama sonra bu isimlere göre süperstar sayılıp üstüne bonservisleri elde olmasına rağmen linderoth, nonda, lincoln, baros, kewell, elano, keita gibi bireysel anlamda türkiyede elit olacak yeteneklerle bile sürünen bir takımken, o ruhu geri kazandıran yönetimin başındaki adamdır.

    enteresandır, imparator aşığı herkes brezilya almanyadan 7 yiyince oh olsun scolari şımarığına gibi laflar etmiştir ama yine o kendilerine itiraf edemedikleri gerçeklerden birininde luis felipe scolari = fatih terim olduğunu bilmemiştir. şu takımı fatih terimden başkası oynatamıyor işte arkadaş diyen onlarca galatasaraylı arkadaşım var, ben galatasarayın 2002-2004 yıllarında oynadığı futboluda biliyorum, 2011-12 sezonundan sonraki sezonlarda da oynadığı futbolu biliyorum. üstelik milli takımıda görüyorum. (son maçlar değil, euro 2008 sonraki dönemi bir hatırlayın bakalım)

    aysal yanlış yapmamış mıdır? elbette yapmıştır. takımın futbol kısmıyla ilgilenmeyi futboldan anlayan birine emanet etmesi gerekirken mancini sonrası prandelli seçimini kendisi yapmıştır. ben prandelli kötü hocadır demiyorum kesinlikle, yalnız şu var, türkiyede, şu durumda yeniden yapılanma içerisinde olan bir takıma takımı tanımayan ligi bilmeyen bir adam getirirsen kısa vadede başarı elde etmek hayalperestlik olur. bu noktada prandelli'nin mancini'den farklı olacağını düşünmesi bir hataydı. lucescu olmadıysa, gerets var. gerets yoksa mustafa denizli var. yılmaz vural dahi prandelli'den daha başarılı olur. (yılmaz vural'ın prandelli'den daha başarılı olacağı tek lig türkiye ligidir bunuda belirteyim) o nedenle ünal aysal eğer seçime girerse, takıma bir sportif direktör ya da futbol şube sorumluluğu görevini adnan sezgin ya da bülent tulun gibi değil milan'daki arrigo sacci sistemiyle yapacak birini getirmelidir.
1439 entry daha
hesabın var mı? giriş yap