125 entry daha
  • sabahattin ali'nin 1939 yılında yazılmış, yapı kredi yayınları tarafından basılmış 215 sayfalık kitabıdır.

    kürk mantolu madonna'dan sonra okuduğum ikinci ali romanıdır ayrıca. kitabı okuduğunuzda kendinizi eski bir türk filmi izliyor gibi hissediyorsunuz, ben bir anda yusuf'u kadir inanır, muazzez'i de ıtır esen suretinde gördüm. evet konu itibariyle eski türk filmine benziyor olabilir, bu eleştirilebilir belki, ancak unutmamalıdır ki bu kitap eski bir kitaptır.

    sinop ceza evinde hücresini ziyaret ettiğimde içim acımıştı. bugün o zulmü edenlere daha da kızıyorum, biz millet olarak nasıl böyle değerlerimizi yok etmeye meraklıyız şaşırıyorum.

    bu kitabı mesai saatleri haricinde sadece iki günde okudum, dikkat 1939'da yazılmış bir kitabı 2014 yılında sadece 2 günde okudum, yani yazarın edebi yönü o derece tüm zamanlara hitap ediyor. bu adamı neden zindanda çürüttüğümüzü, onu oraya iten kafaları ise maruz görmek için en az iki asıra ihtiyacımız var zannımca.

    kuyucaklı yusuf yazıldıktan tam 75 sene sonra kendini bir çırpıda okutan ve yazarına karşı bir daha mahcup hissettiren bir anadolu dramıdır.

    ruhun şad olsun sabahattin ali, seni zindanlara atan zihniyetle biz maalesef 75 senedir başa çıkamadık, helal et hakkını.
746 entry daha
hesabın var mı? giriş yap