50 entry daha
  • 5 senesini istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi'nde geçiren birisi olarak söylemek istiyorum ki, bu saldırının sorumlusu, gerici faşistlerin üniversitede örgütlenmesinde bir problem olmadığını savunan "bazı" politik gruplardır. daha doğrusu bir tane politik gruptan ve bu grubun peşine takılan diğer birkaç örgütlenmeden söz etmek gerekir.

    birkaç sene önce, hergele meydanı'nda islamcı grupların afişlerini görmek mümkün değildi. hatta sabahın köründe gelip asarlardı, devrimci öğrenciler de okul açılır açılmaz indirirlerdi. ancak daha sonra bu islamcı gruplar, yukarıdaki paragrafta sözünü ettiğim grupla iletişime geçtiler ve onların arabulucu görevi üstlenmesini istediler. sonra bu grup, diledikleri gibi afişlerini astılar, okulda dolaşmaya başladılar. devrimciler bu afişleri indirmek istediklerinde, karşılarında dost bildikleri ve birlikte eylem yaptıkları arkadaşlarını buldular. haliyle gericiler, daha fazla kişiyi ikna edip daha fazla insana hitap etmeye başladılar. istanbul üniversitesi'nin yönetici kadrosunu ve devletin bu üniversiteye olan bakış açısını göz önünde bulundurduğunuzda, islamcı grupların örgütlenmesinin aslında çok kolay olduğunu tahmin edebilirsiniz.

    daha geçen sene antikapitalist müslüman öğrenciler ve dev-genç ile birebir çatışmaya girdiler. hem de istanbul üniversitesi'nde, hem de edebiyat fakültesi'nde, hem de hergele meydanı'nda... öğrenci kolektiflerini açıkça tehdit ettiler, kolektifler bildiri dağıtarak durumu protesto ettiler.

    gelinen noktada, adamlar artık stant dağıtmaya başlamışlar, yüzlerine maske takıp ellerindeki sopayla devrimci öğrencileri kovalamaya başlamışlar. üstelik mevzu kobane iken; yani islamcı öğrencilerin de üniversitede örgütlenmesi gerektiğini savunan hareketin en hassas noktası iken...

    vizyonsuzluk böyle bir şey olsa gerek.

    not: entry'de, "islamcı" ifadesini kullanıp kullanmamak konusunda tereddüt yaşadığımı ifade edeyim. kastettiğim, bu dine bağlı olan insanlar değil; bu dini fanatiklik seviyesinde savunup kendilerinden olmayanlara saldırmakta ve "sivas'ta yaktık, yine yakarız!" sloganını atmakta beis görmeyenlerdir.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap