56 entry daha
  • allah resulü'ne miraca çıkarken saldıran cin familyasının en güçlü ve en azgın türüdür. bu esnada cebrail a.s. peygambere aşağıdaki duayı getirmiş ve peygamber duayı okuyunca ifritler yanmıştır.

    "euzü bivechillâhil kerîm ve kelimâtillâhit tâmmatilletiy lâ yucaviz hünne berrün velâ fâcirün min şerri mâ yenzilu mines semâi ve mâ yâ’rücü fiyha ve min şerri mâ zeree fil ardı ve mâyahrücü minha ve min fitenil leyli ven nehari illâ târikan yatruku bihayrin yâ rahman."

    anlamı:

    "kerim olan allah'ın vechine ve o`nun kelimelerinin tamamına sığınırım ki, iyi kötü hiçbir şey onları geçemez... semadan inenin ve semaya yükselenin şerrinden, arzda üreyenin ve arz’dan çıkanın şerrinden, gecenin ve gündüzün fitnelerinden, hayırla olan müstesna gece kapıyı çalanın şerrinden, ya rahman!."

    her insanın bedeninin sübtil dublesi, enerjetik bir eşleniği vardır ki, ölümle beraber serbest kalan bu enerji bedendir. işte bu seyyal bedenimiz yapı itibariyle nâridir(ateş, enerji) ve dişidir. ateşten olması itibariyle bir şeytan kadar azgındır. esasen bu beden bizim nefsimiz ve aynı zamanda cinimizdir.

    yani nasıl ki, madde bedenimiz itibariyle hayvanlarla aynı kategoriye giriyorsak, enerji/nefs bedenimiz itibariyle de bizler birer ciniz.

    zaten bu yüzden kuran'da hep "ey ins ve cin" diye çift hitap vardır. ilaveten kuran'da bizdeki cinni yapıya "belkıs" şifresiyle işaret edilmiştir.

    işte bu cin bedenin dizginlenmesinde ve terbiye edilmesinde yukarıda verilen dua oldukça faydalıdır. her türlü nevroz ve psikolojik sıkıntılara iyi gelir.

    günde 21 veya 41 defa oriijinal arapça haliyle tekrar edilmesi faydalıdır, tabii manası da bilinse çok daha iyi olur.

    zaman içinde sıkıntılar azalarak biter. kendi cinini terbiye etmiş olan kimseye ise harici cinler zaten bulaşamaz çünkü zemin bulamazlar.

    not: ben bu duayı dille değil de içimden okumayı daha faydalı buldum.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap