2 entry daha
  • tommy lee jones, western türünü çok seviyor. coen kardeşlerin western-imsi filmleri no country for old men, the missing, lonesome dove dizisi, the good old boys ve the three burials of melquiades estrada ve şimdi de bu film, the homesman. gelecek sene yöneteceği filmi de western türünde olacak, ki hiç şaşırtıcı değil (3 burials ve homesman'in aksine yeni filmi olan the cowboys klasik western türünde olacak ve john wayne'in aynı adlı filminin yeniden çevrimi olacak). neyse. sonuçta jones bu türün hakkını verebiliyor. önceki filmi 3 burials kaliteli bir film. ölen arkadaşını vatanına götürmek isteyen bir adamın karşısına çıkan engelleri aşmaya çalışmasını, arkadaşını öldüren sınır koruyucusuyla ilişkisini, yalnızlığını ve zaman geçtikçe arkadaşıyla ilgili sırlara vakıf olmaya çalışmasını anlatıyordu. günümüzde geçen film, western'den çok yol türündeydi.

    jones'un gene başrole kurulduğu the homesman de 3 burials'ın izleğini takip ediyor. bu kez ölen adam yerine delirmiş 3 kadın yer alıyor. mesquiada'nın arkadaşı pete ve mesquiada'nın katili mike yerlerini evde kalmaktan korkan, iyi niyetli, çalışkan ve zengin cuddy ile süvariden firar etmiş, yalnız bir adam olan george'a bırakıyorlar. bu iki kişinin yolları kesiştikten sonra beraber bu üç kadını peder'in uzaktaki evine götürmeye çalışıyorlar. 3 burials'da mike'ın pete'e yardım etmesinin nedeni pete'in elinde silah oluşu ve onu öldürebilecek oluşuydu. burada da george'un cuddy'e yardım etmesinin nedeni fragmanda da görüleceği üzere hayatını kurtarmış olması. fakat homesman, 3 burials'ın epizodik (3 bölümlü, 3 bakış açılı bir öykü anlatılır. tabii cesedin 3 kez toprağa gömülmesi de önemli yer tutar öyküde) anlatımını içermiyor. fakat 3 burials'daki gibi flashback'ler kullanılıyor. bir diğer benzerlikse a noktasından b noktasına ilerlemeye çalışan george ile cuddy'nin tıpkı pete ile mike gibi engellerle karşılaşmaları... ikili bu engelleri beraber atlatmaya çalışıyorlar. jones önceki filmine benzer bir rolde karşımıza çıkıyor. evet, george ile mike arasında farklılıklar var şüphesiz ama benzerlikleri de gözden kaçmıyor. yalnız olmaları (mike'ın ilişki kurabildiği sadece 2 kişi var: herkesle yatan evli rachel, ölmüş arkadaşı mesquiada), cesur olmaları, tehlikeleri atlatabilecek güçte olmaları, iyi birileri olmaları vs.

    the homesman, 3 burials kadar iyi değil. jones gene iki sağlam karakter yaratıp 2 saatlik süresinde bu iki karakteri derinleştirip ilişkilerine odaklanabiliyor. ama aynı jones, 3 burials'da daha fazla karakteri derinleştirebilmişti. filmin önemli taraflarından olan delirmiş 3 kadına pek iyi değinilmemiş ne yazık ki. bunlar dışında yol türünün üstesinden gene gelebilmiş jones. ortalamanın üstünde bir yol filmi. daha iyi olabilirdi hiç şüphesiz.

    cast'ı şahane ama jones ve iyi bir performans ortaya koyan hillary swank dışındakileri pek göremiyoruz. meryl streep, william fitchner, hailee steinfeld, john lithgow, james spader, tim blake nelson'ı 5-10 dakika arası görebiliyoruz.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap