6 entry daha
  • yönetmenliğini yaptığı "yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek" adlı gezi belgeseli antalya altın portakal film festivali'nde gösterilmesinin ardından ve ön jüri tarafından belgesel yarışmasına seçilmesine rağmen yarışma programından çıkarılmış.

    programdan çıkarma kararının, filmin türk ceza kanunu'nun 125. ve 299. maddelerine ayrını ifade ve içerik ihtiva etmesi gerekçesiyle alındığı belirtilmiş. kim tarafından belirtilmiş? bilemiyorum. ama kamuoyu bu karardan ulusal belgesel yarışması ön jürisinde görevli berke baş, ayşe çetinbaş ve seray genç'in basın açıklamasıyla haberder olmuş. basın açıklamasında, "bir belgesel filmin içeriği ne olursa olsun tck'ya göre değerlendirilmesinin tehlikesine" vurgu yapılmış.

    (bkz: tck 125)
    (bkz: tck 299)

    herhalde müesses nizamın çomarları gezi belgeseli deyince gezi parkı gibi bir şeyler anlayıp tırsmış olmalılar. halbuki reyan hanım bir gezgin ve gezip tozduğu yerler hakkında yazan bir yazar. [düzeltme aşağıda]

    bu ülkeden tiksinmek için harikulade bir sebebimiz daha olmuş. ne güzel.

    .

    kaynak: radikal gazetesi haberi

    .

    düzeltme ve özür editi: filmin gerçekten de gezi parkı olaylarıyla alakalı olduğunu sonradan öğrendim. düzeltir, özür dilerim.

    .
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap