13339 entry daha
  • bir galatasaray'lı olarak önümü ilikleyip alkışladığını takım. hiç kimse hoplayıp zıplamasın, efsane muhalif çarşı ile, pırıl pırıl ve hocasının her dediğini yapmak için sahada her şeyini ortaya koyan takımı'yla, dünya futbolunun gittiği yönü görüp iki senedir takımını tüm taraftar,futbolcu, yönetim baskısına rağmen sabırla işleyen karizmatik biliç'le zaman onların zamanı.

    zirveye çıkmadılar ama futbol olarak akhisar belediyespor'la orayı en çok hakeden takım durumundalar. tabii futbolda neler olur hiçbir zaman belli olmaz ama görünüş zirvenin en büyük adayıdır beşiktaş..

    peki neden? cevabı basit. slaven biliç. ıki senedir sistem peşinde. elindeki futbolcular doğru olmasa da hiçbir zaman hızlı oyun süratli pas, çabuk hücum prensibinden vaz geçmedi. dünya'daki futbolun gidişini tüm ülkede anlayan bir kaç adamdan biri. diğerleri de maalesef futbolun herhangi bir yönetici kadrosunda yer almayan bir kaç gazeteci.. bizim takım'lar hala rakibi baskı altına alan set oyun peşindeyken. dünya hıza dayalı atletik futbol ve atlet futbolcu devrine çoktan geçti. yakın örnek maçlara bakarsak, izlanda maçı, arsenalın tamamı değilse bile o yöndeki evrimi, akhisar fenerbahçe maçı ve bi örneklerin en önemlisi paris barcelona maçı.. hepsinde hızlı ve basit oynayan takım'lar kazandı. eskiden bu tip takım'lar sadece direnebiliyordu, artık bir tık daha hızları arttı, bir tık daha süratleri arttı. artık kazanıyorlar. bunu ülkede iki senedir uygulamaya çalışan tek büyük takım beşiktaş. dolayısı ile devir onların devri..

    bu büyük bir çıkışın sadece başlangıcı bana göre.. aradan 10 sene geçince tıpkı 96-2000 yıllarındaki mükemmel galatasaray futbolunu başka nedenlere bağlayacak ( yok demirören, yok federasyon ) kişiler için yazıyorum bunu; bu beşiktaşın yokluğun içinde santim santim dişi ve tırnağıyla kazıyarak başlayan büyük yolculuğudur. bugün itibarı ile futbol olarak ülkedeki tüm takımlardan 2 yıl öndedir. gelecekteki başarılarının sebebi de bu olacaktır.

    sadece sahada oynanan futbolu izlemeyi seven bi insan olarak büyük hayranları ve takipçisiyim.. yolları açık olsun..
43001 entry daha
hesabın var mı? giriş yap