3 entry daha
  • iki hattan ve tek aktarma istasyonundan oluşan basit bir metro sistemi olmasına rağmen, şehrin ve dolayısıyla bakü metrosunun yabancısı olanlar için kafa karıştırıcı olabilmekte. bunun en büyük sebebi de istasyon duvarlarında durak isminin sadece tek tarafta yazması, yani oturduğunuz yere göre durak ismini görme ihtimalinizin yarı yarıya düşmesi, ve çok gürültülü bir şekilde çalıştığı için yapılan anonsları anlaşılamaması da bulunuyor. aktarma istasyonu olan 28 may istasyonunda treninizden indikten sonra diğer hatta ulaşmak için neredeyse 1 km'lik bir mesafe yürümeniz gerekiyor. peronlara ulaştığınızda da trene binmeden önce dijital istikamet panosuna dikkat etmeniz gerekiyor, zira aynı perondan, dakika aralığı ile iki farklı istikamete giden trenlere binilebiliyor.
    bakü metro şeması

    metro duraklarının binaları dışarıdan herhangi bir özelliği olmayan binalar gibi görünse de durakların kendisi, tıpkı moskova metrosunda olduğu gibi, birer sanat eseri. mozaikler, resimler, fotoğraflar ve rölyeflerle süslenmiş, ama ilginç bir şekilde fotoğraf çekmek yasak.

    metroya binmek için önce vezneden kart alınıyor, sonra da otomatlardan para yükleniyor. biniş ücreti 20 qepik, o yüzden para yüklerken taksilere pazarlıkla bile en az 5 manat vermeniz sizi yanıltmasın. kartınıza çok fazla para yüklemenize gerek yok.

    metroda dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise kapılara söykenmemek ve zibillemenin qadağan olduğunu unutmamak.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap