8 entry daha
  • kişinin korkutularak -haksız yere de olsa- parasının alınması için başlatılabilen takip.

    12 aylık kontrat yaparak yerleştiğim evde ev sahibine 2 ay önceden sözlü şekilde bilgi verip evi kontratın 11.ayında boşaltacağımı söyledim ve dediğim gibi 11.ayda evi boş ve hasarsız şekilde ev sahibine teslim ettim. fakat ev sahibim olacak hıyar ben evi boşalttıktan sonra benden kontratın 12.ayı için de kira yatırmamı istedi ve haliyle şahsımdan "ikile" cevabını aldı. olaydan yaklaşık 20 gün sonra evime icra takibi geldi. 7 gün içinde bir aylık kira bedeli ve 250 lira civarında bir avukat masrafını ödemem gerekiyordu. yaklaşık bin liralık bir bedel. ev arkadaşım "verelim bin lirayı kurtulalım" demeye başlayınca daha da bi sinir oldum. avukat arkadaşlarımla konuştum ve işin yasal prosedürünü öğrendim. "haksız yere bin lira vereceğime suçlu olduğum mahkeme kararıyla sabitlensin gerekirse 5 bin lira da öderim" diyerek icra takibinin durdurulması için karşı dava açtım. bu sırada 200 lira kadar masraf ettim. bayram sonrası durum belli olacak, icra takibi durdurulursa mahkeme başlayacak ve ben belki de o bin liradan daha fazlasını mahkeme sırasında ödemek zorunda kalacağım.

    burada mühim olan yapılan masraflardan ziyade bir takım insanların "ya tutarsa" kafasıyla icra takibi başlatmaları ve karşı tarafın da "verelim kurtulalım" tarzı bonkörlüğü sonucu belki de haksız olmadıkları halde o insanlara para kaptırmaları.

    edit: geçen hafta açtığım davanın gereksiz olduğu hakkında bir bilgilendirme dışında hala kesin bir sonuca sahip olmayan takip. dilekçeyle itiraz etmek yeterliymiş, dava açmaya gerek yokmuş.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap