10 entry daha
  • dizayn, fiyat ve yakıt tüketimi açısından harika olan araç. görünüşü başta garip gelse de yakından incelenince son derece göz alıcı. iç dizaynı da yine citroen'e yakışır şekilde çok kaliteli.

    aracın başlangıç fiyatı 54.900 tl gayet uygun bence. ama aracın en büyük artısı yakıt tüketiminde. dizel motorlarda 100 km'de 3.5 lt yakıt tüketimi türkiye şartları için ideal ötesi. kullanıma göre 5 lt'ye çıksa bile rahatlıkla sınıfının en az yakan aracı olduğunu söyleyebiliriz. benim kullanımıma göre yılda 1.000 - 1.500 tl tasarruf ettirecek cinsten.

    tabi eksilerden de bahsetmek gerek. fiyat ve yakıt tüketimi epey düşük olunca haliyle bazı şeyler eksik. benim için pek önemli olmasa da tüm kontroller ekrandan yapıldığı için örneğin navigasyonla yolu takip ederken sıcaklık değiştirilmek istenirse ana ekrana dönülüp klima ayarlandıktan sonra tekrardan navigasyona dönmek gerekiyor, bu da bazıları için rahatsız edici olabilir.

    arka camlar ds4'te olduğu gibi açılamıyor, onun yerine tamamen kapalı camlar yerine pop out denilen pimapen gibi yandan açılan camlara sahip. bunu da bir kenara bırakırsak esas düşündüren nokta ise güvenlik. c4 euro ncap testinden %90'la tam not almışken cactus %82 ile 4 yıldızda kalmış. c4'e göre 200 kg daha düşük olan bu aracın güvenliği de nispeten zayıf.

    özetle citroen ds serisinden sonra yine farklılığını ortaya koymuş. cezbedici görüntüsü ve yakıt tüketimi değerleri ile epey satacağını düşünüyorum.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap