158 entry daha
  • yeni mezun olup iş aradığım bir dönemde bir müddet çalışmış olduğum yerdir. burada çalışan şeflerin havasından geçilmez. bir halt ettikleri de yok.

    o zamanlar çalışma metodları piyasadaki fiyatları aaştırıp ona göre kendi fiyatlarını aşağı çekmek üzerine kuruluydu. hakikaten bazı ürünleri piyasanın altındaydı ancak şikayet de pek çoktu. doğru dürüst bir servisleri zaten hala yok. buradan aldığınız malların problemlerini kendi servislerinde tamir ettirtemezsiniz. mesela, toshiba notebook almış olsanız toshiba servisine götüremiyorsunuz. istanbul bilişim ile anlaşmalı servislere götürmeniz gerekiyor. dolayısıyla servisleri sıkıntılı, yani ürünleri direkt gidip fabrikasından kendileri alıp getiriyorlar. gemiyle naklini gerçekleştiriyorlar.

    bandrol ve onaylatma işlerinden kurtulmak için birkaç sene önce satılan küçük radyoların üzerlerindeki bandrolü yapıştırdıklarını birisinden duymuştum, şu an yapıyorlar mı bilmem(!). sahiplerinin yüksek yerlerde tanıdıkları olduğunu düşünüyorum, başka türlü bu şekilde çalışamazlar.

    eğer orda çalışıyorsanız ve tanıdığınız biri yoksa, allah kolaylık versin. şahsen başımdan şöyle bir olay geçmiştir:

    müşteri temsilcileri her akşam ürünlerle ilgili rapor hazırlarlar. burada ürünün uluslararası para birimi neyse o kullanılır; dolarsa dolar, euro'ysa euro veya pound. hasılı benim raporunu kontol ettiğim müşteri temsilcisi o günkü kuru yanlış almış. kaç defa kontrol ettim, yok. ilgili şefe ilettim, dedim böyle böyle, işte deve işte hendek... hasılı en çok mal satan müşteri temsilcileri olduğu için haksız çıkan ben oldum. çünkü müşteri temsilcilerinin hatası durumunda bir takım yaptırımları vardı, tabii en çok mal satan olduğu için kabak benim başıma patladı. neticede mağdur oldum, haksız yere fırça yedim hatta o müşteri temsilcisi olacak herif müdür yardımcısını da ikna etmiş, nasıl olduysa.

    üstelik bu herif durmadan bana özelden istatistik falan gönderdi. kurların grafiğini falan. ama ne gönderdiyse o günkü mb kuru çok açıktı. utanma olmazsa tabii normal. yaman hırsız ev sahibini bastırırmış.

    iş hayatımdaki acı tecrübelerimden biridir, yeni mezun halimle. bu şirket ve kimi çalışanları bir de dindar geçinirler, yerseniz.

    şikayetvar.com'daki müşteri şikayetlerine, demin baktım, verdikleri cevaplar da standarttır bunların. copy-paste'yi bunlar bulmuş anlaşılan:

    değerli müşterimiz,

    -şikayetiniz ilgili departmana iletilmiştir.

    fiks, hiç değişmez. ulan iyi güzel de müşteri departmana falan bakmaz ki. ne yapacaklar diye bakar. sorun giderilecek mi diye bakar. herhalde e-mail imzası gibi bir cevap bu. yani boş da gönderseler aynı şey sürekli çıkıyor. herhalde otomatik olarak bir web servisi ile aynı şeyi basıp devam ediyorlar. okuyup okumadıkları bile meçhul.
717 entry daha
hesabın var mı? giriş yap