6 entry daha
  • teğel teğel hüzün kokan kıro isyanı.

    türk insanının başına tebelleş olman akp iktidarı ile başladı, ama ne zaman sona erecek onu önce allah, sonra sen bilirsin. bir de her şeyi bilen, en güzel sıfatlara sahip büyük(!) usta.

    gene keskin zekanı kullanarak hem atatürk’e giydirmiş hem de büyük patronuna harbi yalakalık yapmışsın. tebrik ederim. şahsını, obama başkan seçildiğinden beri takip etmiyorum. sendeki “büyük” değişimi fark ettikten sonra ufak ufak yazılarından elimi ayağımı çektim. geldiğin nokta, seni kayda değer almamakla iyi ettiğim yönünde. neyse, “sakat cumhuriyet” başlıklı güzide(!) yazına gelecek olursak;

    ayıp değil mi sana? hiç utanmıyor musun “…ermeniler'i kestin kurtuldun, kürtler'i niçin sırtına yüklendin?...” diye zırvalamaya? bu sözünle atatürk’ün şahsında türk ulusunu soykırımcı yapmakla kalmıyor bir de kürt sokırımı yapsaydın bu gün bu sorunlarla uğraşmazdın, demeye getiriyorsun. şimdi bu mecrada ve hassas ortamda kürt kardeşlerimiz gelip sana giydirirlerse ne yapacaksın? ha.. sorarım sana?

    oysa eskiden ne güzel savunurdun mustafa kemal’i. hatırlıyor musun “mustafa kemal sizin gibi kıro değildi” isimli kitabını? tabiki hatırlıyorsun. bizlerde hatırlıyoruz.

    bak, kitabın bir yerinde ne diyorsun.

    “artık kimselerin iplemediği bir dönemin, artık kimselerin iplemediği bir adamın, o adama düşman sağcısıyla solcusuyla bütün köpoğlu köpeklerin unutturmaya, silmeye, karalamaya çalıştıkları bir görkemin soluk anıları.”
    hatırladın mı? bu sözler mi riya idi, şimdi mi riyadasın? o zaman mı parayla yazıyordun (ki, “dünyalık, dünyalık” diye sürekli mızırdanmandan o zaman parasız olduğun belli idi) şimdi mi para ile yazıyorsun? o zamanki “köpoğlu köpekler” kimdi? şimdikiler kim ve sen nerede duruyorsun?

    ayrıca, bildiğim kadarı ile taksimdeki görevini hâlâ ifa etmedin. ona buna yaranmaya çalışıp bik bik edeceğine önce sözünü yerine getir, sonra o büyük insan hakkında yaz bakalım ne yazıyorsun.

    atatürk o zamanlar “çelik mavisi gözler”e sahipken şimdi ne oldu da “madem böyle ‘sorun kumkuması’ bir devlet kuracaktın, eskisini neden yıktın?” kaypaklığına döndün? yoksa yeterince dünyalık biriktiremedin mi hâlâ?

    eğer birazcık erkeksen bu gün de çıkıp “…öyle her parayı bastıran arap biraderiniz girmesin de buraya, ‘bilhassa’ nakşibendi bok püsür şeyhlerine bila bedel tahsis ediniz…” yaz, bende senin ardından taksime çıkıp eşşek gibi anıracağım. kancık sözü değil, mert sözü.

    sözü yine seninle bağlayalım;

    “kendi kıroluklarını gazino orospuları, ihracat dümenleri, kredi karmanyolaları, vergi tokatlarıyla yetinmeyip mustafa kemal’in harim-i ismetine bulaştıranlara yazıklar olsun… üç kuruş para alacağız diye kıçı boklu araba çoraba hancı tavukluğu yapanlara da yazıklar olsun…”
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap