149 entry daha
  • bunu arayanlara bir tüyo vereyim ve bir soruyla başlasın bu tüyo:

    denge nerede bulunur..?

    (bir an durun ve düşünün lütfen)

    evet: iki zıt kuvvet arasında..

    dengeyi görünür kılan, zıtlıklardır.. diğer bir deyişle; çatışmalardır.. ve evet, gerzek algımız "denge"yi, "huzur"u böyle kodlamadı zihnimizde.. saçma bir sütliman beklentisi, anlamsız bir atalet zannı hep "denge" den anladığımız..

    peki öyle mi gerçekte..?

    denge, iki yiğit pehlivanın bir masada tutuştuğu bilek güreşi gibidir.. korkunç bir kuvvet patlaması, muazzam bir titreşim vardır o an.. bazen esmer çocuk eğer bileğini bazen kumral olan.. ama yenişemedikleri, iki muazzam kuvvetin ortak bir noktada sabitlendiği andır denge anı..

    ve tüyo içinde tüyo: uzun sürmez..

    o kısacık denge anından sonra muhakkak bir tarafa doğru eğilir terazi.. ve elbette süresi belirsiz bir zaman sonra diğer tarafa.. ama hep devinim halindedir "denge".. asla sabit değildir.. olması düşünülemez..

    zıtlıklarda aramalı "denge" yi.. karşıt hal ve oluşlardan sormalı..

    iç çatışmalarımızda, açmazlarımızda, tereddütlerimizde aramalı.. huzur ve sükun vaadetmez denge.. bilakis onu korumak için şimdi olduğunuzdan daha huzursuz, daha çok düşünen, daha yorgun biri olacaksınız.. her düştüğünüzde kalkmak zorunda olacaksınız.. ağzınızdan sızan kana aldırmadan gülümseyeceksiniz..

    bu yönüyle pahalı bir nesnedir denge.. ucuz değildir.. üstelik 1 kere ulaşır 10 kere ıskalarsınız.. çuvallama garantilidir..

    ama safdillik bedava.. cehalet ve peşin hüküm kaynaklı "huzur" aldanışı için hiçbir şey yapmanıza gerek yok..

    seçim sizin..
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap