2877 entry daha
  • 3200'den 4200'e kadar %95 oranında support oynayarak mmr kasmayı başardım fakat anladığım kadarıyla 4k'yı geçtiğiniz anda smurfler ve mallarla eşleştirilmeye başlanıyorsunuz çünkü yeni hesap açanlar veya oyuna yeni başlayanlar bile carry oynayarak az çok bu civarlarda calibration alabiliyor. büyük ihtimal bugünden sonra ya dota'yı bırakacağım ya da sürekli all pick girerim random atarım. o yüzden mmr arttırmak için gözüme çarpan noktaları vs. paylaşacağım:

    -öncelikle aelfric'in yazdığı bu maddeleri %100 geçerli kabul edin.

    -kazanma oranınız her zaman %50dir. mesele karşıdaki oyuncunun mu daha gerizekalı yoksa sizin takımınızdaki malın mı daha gerizekalı olduğudur. buna bağlı olarak -%10, +%10 sizin oynamanıza bağlıdır.

    -her zaman support pickleyin. her ne kadar etkisiz gözükselerde oyunu alan aslında supportlardır. yerinde açılan skiller ve ultiler oyunu kazandırır her ne kadar carry 34 kill alıp oyunu kazandığını sansa da. örn: combatın ortasında mirana ulti dolayısıyla herkesin görünmez olması, tanrı olduğunu zanneden carry'nin sik gibi beklemesi. eğer iyi bir supportsanız zaten 6 level mirana'yı görür görmez dust'ı alırsınız ve carry sik gibi kalmaz dolayısıyla combatı alırsınız veya aldığınız ve koyduğunuz bir ward karşı takımın size gank denemesini gösterir gidip öldürürsünüz oyunu alırsınız vs.

    -support seçtiğiniz zaman item sıkıntısına girmeyin. takıma ne gerekiyorsa alın. kendini support zanneden ve daha ward, mek, pipe almadan sürekli aghanim, ethereal blade çıkmaya çalışan beyinsizlerden olursanız o almadığınız bir ward yüzünden kendini oyunun efendisi sanan carry jungle'da bir güzel sikilir, sizin de base'e dalarlar.

    -takımda büyük ihtimal son picki support olarak zaten siz yapacağınız için(oyunlarda ortalama 4-5 carry veya mid herosu olacağı için support seçmek mecbur size kalacak sanırım bu kısım bazı 2k arkadaşlar tarafından yanlış anlaşılmış) elinizden geldiğince counter-pick yapmaya çalışın. dotaedge.com bu konuda bir nebze yardım edebilir. karşıda lifesteal varsa(pa, wk, huskar, naix vb) ancient apparation, çok fazla channeling ulti varsa tidehunter, void varsa omniknight, takımınızda 4 tane hard carry varsa dazzle, sniper, pa gibi canı az carryler varsa zeus, skywrath vs.

    -bütün missleri verin. lanedeki crep bile eksik olsa diğer lanelere ve kendi lanenize hayvan gibi pingleyin çünkü bu gerizekalı oyun kitlesinin içinde beyni o kadar donmuş çürümüş adam var ki herif ne minimap'i izliyor, ne missleri okuyor sonra "gg wp" yazıp quit çekiyor.

    -lane trilane değilse sakın roam, gank yapmaya çalışmayın. bakın böyle renkli yazayım görmeyen vs. olur. `lane trilane değilse asla ve asla roaming yapmaya çalışmayın.`lane'i bıraktığınız anda carry'nin iq seviyesine aynı oranda geçen sürede carrynizi öldürürler. sonrada team chat'ten "support? gg" yazıp iyice salar. karşı takımın carry'si yalnız bırakıldığı anda da gidin 20 tane ping atın carry'e bir güzel sikin ve adamı oyundan bezdirin. eğer trilane iseniz lanedeki diğer support'u tembihleyin bu malın ölmesine izin verme şeklinde sonra mid'e atabildiğiniz kadar gank atın ilk 10-15 dkda.

    -her zaman tp taşıyın. dediğim gibi oyunda o kadar çok mal dolu ki ping ve ss vermenize rağmen açılıp ölen malları kurtarma şansınız ve karşıdakileri yatırma şansınız ancak bu tp taşımayla olur. hem kendinizi combatlarda kurtarmak, hem de takıma destek olmak için tp'yi unutmayın.

    -oyunun akışına göre item çıkın. örneğin karşıda sürekli ilk sizi indirmeye çalışan bir right-click carry varsa ghost scepter, sizinkiler amele amele yakalanıyorsa mek, her zamanki gibi yine 60 iq'lu bir rus kardeşimiz saçma sapan atlayıp çıkmaya çalışıyorsa force staff oyunu kazanmanıza yardım edebilir.

    sonuç olarak bu kadar kasmaya değer mi? bence değmez. 1k mmr kastım da ne oldu bilmiyorum, hala bir ton gerizekalı dolu ve oyunun başından kalktığımda her tarafımın kasılı olduğunu fark ediyorum. en iyisi all pick'e girip cm'ye midas, treant'a ilk item aghanim filan çıkmak sanırım. bu kadar malla dolu bir oyunu ya 5 kişi oynayın ya da full taşşak modda oynayın.

    pics or didnt happen:

    http://www.dotabuff.com/players/63436054
5769 entry daha
hesabın var mı? giriş yap