601 entry daha
  • yeni hali ile 15 yaşına basacak olmasına karşın hakkında çok az bilgi olan stadyum. 2001'den beri bir tane fenerbahçe taraftarı gelip, stadyum ile ilgili yüzeysel bilgiler haricinde bilgi aktarmamış.

    biz gs'liler henüz sami yen arena için bir tavsiye listesi hazırlayamıyoruz çünkü stadın bitmemiş olduğunu hissediyoruz. fenerbahçe stadının, numaralı hariç tribünleri bittiği gün doğan çocuklar üniversiteye başlayacaklar fakat stada ilk kez gidecek bir fenerbahçeli gencin elinde yapılacaklar listesi yok...

    - maraton alt tribünün altında bir cafe var. 3'ü 1 arada yerine sağlam kahve yapıyorlar. maç öncesi yemek yemeyeceksiniz burada oturmak güzel bir seçenek. bu cafeden stadyuma geçiş var fakat haliyle turnikeden geçmeniz gerekiyor. maça 1 saat kala cafenin kapıları dışarıya kapanıyor ve fenerbahçe müzesinin karşısındaki kapının kilidi kalkıyor. özellikle full olan maçlarda tuvalet ve su ihtiyacı için buraya inmek mantıklı.

    - benim gibi rakip takımın maçına bile 3 saat önceden giden bir futbolseverseniz, maraton alt'ın 1. katında arkadaki sütunlara oturarak dışarıyı seyredebilirseniz. özellikle önemli maçlarda dışarısı renkli oluyor. illa koltuk istiyorsanız, 2. kata çıkıp localardaki hazırlıkları izleyerek koltuklarda oturabilirsiniz. o puf koltukların orada bizim arena henüz ortada yokken aslantepe.biz'e bağlanıp, bizim stadın nasıl olacağını hayal ediyordum... bence beklemeye değdi...

    - 2. loca katının orada da su basılmamış espresso bulma imkanı var. kızlara rica ederseniz, makine su basmadan kahveyi çekiyorlar. farkettiyseniz kahve çok önemli ve 3ü1 arada en büyük düşman, bu hususa sami yen arena entry'imde değineceğim sevgili kahve sever gs'liler. bir stadda gerçek kahve nerede olursa olsun bulmaya çalışırım, müsterih olunuz.

    - maraton alt tribünde çok dandik döner veya sosisliye 20 tl vermeyin. bir kez bile tadına bakmadım, bakanlar ise çok kötü olduğunu söylüyordu. bu kadar kötü fast food yapmakta ayrı bir marifet bence. atıştırmalık olarak ortadaki standlarda patlamış mısır yapıyorlar, o işte 10 numara, deneyebilirsiniz.

    yukarıda ismini hatırlayamadığım bir restorant var, yemekler güzel fakat haliyle fiyatlar fahiş. bira severler için kötü haber fakat sadece efes var. yani denemek isterseniz, sezonda bir maç yemek+biraya 50-60 tl civarında para verilebilir.

    - bence bu stada gidecek bir fenerli için en güzel seçenek yemeğini kadiköy'de yiyip stada geçmek. bence kadiköy için yanyalı fehmi veya saray her zaman garantidir. maç öncesi icat çıkarmayın. kadiköy'de kahve hususuna gelirsek, saray'dan çıkıyorsanız altıyol starbucks, yanyalı'dan çıkıyorsanız çarşı starbucks seçenekler arasında...

    - bahariye caddesi'ndeki bir kişi eğer maraton alt/üst'e gidecekse, salı pazarının oradan dolaşıp gitmesi daha mantıklı. fenerlilerin okul açık dediği tribünün oradan geçerim derseniz, görevliler nein davud dunkof yok diyecekler, kızıltoprak'a kadar yürüyüp ''u'' çizmek zorunda kalırsınız.

    - stada dönersek, maraton alt tribün için üstten sayarak en fazla 7-8. sıraya kadar inin, bu hizanın aşağısı sahaya hakimiyeti kaybeder.

    - maraton alt'ın kitlesi, her futbolcu hareketine salak, manyak, gerizekalı diye zıplayan kitle. siz onlardan olmayın futbolsever olun.

    - arkadaki ekranlara dönüp pozisyon tekrarı izlemek çok güzel bir aktivite. o açıları hem localara, hem maraton alta döndürerek ayarlayan kişi yararlı bir iş yapmış.

    - localara gelirsek, sahaya bakış açıları özellikle 2. kattaki locaların inanılmaz. imkanları olağanüstü fakat azalan marjinal fayda kavramını esas alırsak, maraton alt tribünde ilk 8 sıra içerisinde kalıp, c ve e bloğun, d bloğa yakın olan kısımları ile d bloktaki herhangi bir koltuktan alacağınız zevk ile locadan alacağınız zevk aşağı yukarı aynı olacaktır. mercedes cls 350 sahibi, ferrari sahibi olacağım diye ölüp bitmez. en azından böyle olmalı. bence her zaman marjinal faydayı göz önünde bulundurun.

    iyi seyirler...

    not: 2004-2012 arasındaki gözlemlerimdir. eğer ki bazı koşullar değiştiyse kusura bakmayın...

    not 2: arena için de hazırlayacağım...
167 entry daha
hesabın var mı? giriş yap