22 entry daha
  • 1995’te “in dreams we fall into the eternal lake” demosuyla müzikal yaşamına başlayan, o zamanki adıyla “internal breed”, o sıralarda bir metal müzik marketi işleten arkadaşları ünlü arch enemy, spiritual beggars ve ex-carcass gitaristi michael amott’un yardımıyla bu demosunu şirketlere yollamış ve kısa sürede anlaşma imzalamıştı.
    o zamanlar pantera müziğini andıran ve teknik öğeler de barındıran bir müzik yapan ve sonradan soilwork adını alan grup, bir kaç eleman değişikliğinden sonra ilk albümü “steelbath suicide” ve ardından çıkan “the chainheart machine” ile adını duyurdu, ancak asıl çıkışını 2001 çıkışlı kusursuz “a predator’s portrait” ile yaptı. teknik ve melodik gitarları, vahşi vokalleri, akılda kalıcı nakaratlarıyla ve opeth’ten mikale akerfeldt’in de konuk vokalist olarak yer aldığı bu albüm grubun en büyük patlamasıydı ve kimilerince de hala en iyi albümüdür.
    daha sonra kanadalı deli prodüktör devin townsend’in kanatları altına giren grubun dördüncü albümü “natural born chaos”, pek çok dergi tarafından yılın albümü olarak değerlendirildi. özellikle melodik nakaratlarının vuruculuğu ile kendine özgü bir tarz oluşturan soilwork, uzak doğu’da da büyük başarılar elde etti.
    amerika turnesinde in flames’in alt grubu olan soilwork, üretim hızını kesmeden 2003 yılında beşinci albümü “figure number five”’a imza attı. bu albümde, yoğunluğu nedeniyle devin townsend ile çalışamayan ve ondan öğrendiklerini uygulayan grup, son derece başarılı olan bu albüm sonrası davulcusu henry ranta’nın gruptan ayrılması üzerine bir süre eski ebony tears davulcusu richard evensand ile turladı. ancak sonradan evensand’in de ayrılmasıyla yeni albümü için davulcu arayışına girdi ve scarve grubunun davulcusuyla anlaştı.
    isveç metal sahnesinin en önemli simalarından “speed” lakaplı bjorn strid’in phil anselmo etkilenimli vahşi vokali ve peter wichers ile ola frenning’in gitarlarıyla süslenen müziğiyle soilwork, günümüzün en başarılı gruplarındandır ve kimilerine göre isveç’in tahtını in flames ile birlikte paylaşan gruptur.
    geçtiğimiz günlerde bağlı bulunduğu nuclear blast ile olan sözleşmesini uzatan grubun vokalisti bjorn’ün, mükemmel grup darkane’den gitarist klas ideberg ile ortak yan projesi “terror 2000” de müzik yaşamına devam etmektedir. soilwork’ten daha sert, thrash tadında bir müzik yapan grupta bjorn’ün vokalleri soilwork’tekinden daha yırtıcıdır.
    sonuç itibariyle soilwork; özellikle melodik ve akılda kalıcı nakaratlarıyla, daha uzun yıllar on binlerce insanı peşinden sürükleyeceğe benziyor.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap