10 entry daha
  • 1990 çıkışlı pantera albümü. seksenlerin sonlarında çıkan 4 glam albümünden sonra, grubun gerçek kimliğine büründüğü ilk albüm. zamanında müthiş bir patlama yaratan albüm, gerçek bir metal klasiği olan “cowboys from hell” ile açılıyor ve ardından oldukça tuhaf, aksak bir yapısı olan “primal concrete sledge” geliyor. oldukça sert ve hızlı bir parça olmasına ve 2.13 dakika sürmesine rağmen, ilk 1.05 dakikasında vinnie paul’un trampete hiç vurmadan ritm tutması, şarkıyı daha da tuhaf yapıyor.
    güzel solosuyla “psycho holiday”, saldırgan sözleriyle “heresy” son derece başarılı parçalar. ancak albümün mutlak hit parçası, metal tarihinin en güzel parçalarından “cemetary gates”’tir. klip de çekilen bu parçada “...you left me incomplete, all alone as the memories still remain.” gibi harika sözler ve kusursuz ve duygusal bir müzik, bu parçayı dinleyen herkesin parçaya aşık olmasını sağlıyor. ardından gelen ve konserlerde kafa göz yardıran “domination”; sondaki headbang yapmak için özel olarak yazılmış kesik gitarlı bölümüyle, milyonlarca “pantera” fanını coşturan bir parça.
    grubun yazdığı en aksak ritmli parça olan “message in blood” ve “the great southern trendkill”’deki “floods”’la birlikte en duygusal ve damar pantera solosunu barındıran “the sleep” de albümün diğer gözdeleri. en sonda ise, bas ve davulla oldukça gaz bir girişi olan ve ardından gelen yırtıcı dimebag tescilli ritm ile “art of shredding” de albüme müthiş bir final hazırlıyor.
    albümün ardından grup 180’den fazla konser verdi ve avrupa’da judas priest’le turladı (painkiller dönemi priest ve cowboys dönemi pantera... daha iyi ne olabilir?), sonra da bu albümün home-video’sunu piyasaya sürdü.
    bu albümün turnesinden hemen sonra çıkan ve metal müziğin akışını değiştiren “vulgar display of power” albümünü de, ayrıca ele almak lazım.
    sonuç olarak “cfh”, müthiş başarılarla dolu bir kariyere sahip olacak bir grubun olağanüstü bir başlangıç yapmasını sağlamış çok önemli bir albümdür.
    “this is the art of shred... it’s only emotion”
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap