63 entry daha
  • tabii ki daha önce dinlerken birtakım başka başka çeşitli insanlar ve olaylar için üzülerek dinlenmiş olmasına rağmen yağmurlu bir izmir akşamında bir 63 yolculuğunda "oha hasiktir artık!" dedirterek kişisel şarkı koleksiyonuma zaten olduğu yere çok daha farklı bir şekilde girmek için bir daha girip çıkmış şarkı. yerini ve kişisini bulduğu için bundan sonra asla ellenmeyecek.

    üzmeden, üzülmeden, nazik nazik dinlemek için hem öyle herkes gibi gelmeyeceğini bildiğiniz birini bekleyerek değil, hem de "it's never over" ve "it's not too late" kısımlarını şu ciğerin altından hissederek dinlemek gerekiyor. hiç gitmeyeceğinizi sandığınız bir yere gidecek ve gerçekten geç olup olmadığını görecek kadar cesaretiniz varsa yerine oturuyor taşlar, güvende olduğunuzu düşündüğünüz yerde ve hayat boyu sizi yerinizden kıpırdatamayacak kadar üzerinize sinen ölü toprağıyla, üşengeçlikle mutlu olunmuyor, çok önceden yandığınız sobaya elinizi bir daha değdirebilecekseniz ve sonunda yandığınıza değiyorsa mutlu olunuyor, öyle oturduğunuz yerden bu şarkıyı dinleyip "işte birtakım eski sevgililer felağn..." diye kendinize bile hüzün pozu keserken değil. bayağı kanaya kanaya terk ettiğiniz savaş alanına geri dönebiliyorsanız, sırtınızdaki oku çıkarıyorsanız, gururdan sıyrılıyorsanız, tamamen çıplak kalabiliyorsanız sizin şarkınız olabiliyor bu, yıllar sonra beyazlamış saçlarla, titreyen ellerle bile olsa o savaş alanına geri gelinebiliyorsa bu şarkı sizin şarkınız olabiliyor çünkü gerçekten çok iyi bir aşkı kaybetmek için sadece "genç olmak" bile başlı başına yeterli gelebiliyor.

    jeff buckley'i çoğu zaman jim morrison'a benzetirim, şairliğinin müzisyenliğinin önüne çıktığı bu şarkı da kendi küçük naçizane benzetmemi doğruluyor.

    "it's never over, my kingdom for a kiss upon her shoulder
    it's never over, all my riches for her smiles when i slept so soft against her
    it's never over, all my blood for the sweetness of her laughter
    it's never over, she's the tear that hangs inside my soul forever

    well maybe i'm just too young
    to keep good love from going wrong

    oh... lover, you should've come over
    'cause it's not too late"
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap