4 entry daha
  • 1990 - 1996 yıllarımı geçirdiğim güzelyalı semtinde bulunan okul (bkz: göz göz göztepe).

    açıkçası fatih koleji yıllarımı hala çok özlerim; gerek ilkokul öğretmenim rahmetli nurşen hanaylı gerekse sonraki yıllarda derslerime giren diğer hocalar bana hayatımın en büyük kazanımlarını sunmuş, saygın insanlardı. ingilizce başta olmak üzere, matematik, fizik gibi derslerde muadili okullardan çok daha ilerideydi. şu an nasıldır bilmem ama duyduğum kadarıyla pek iç açıcı bir profil sergilemiyormuş.

    dediğim gibi ben çok severdim ama yine de çok ciddi hataları vardı okulun. bunlardan en vahim olanı, her tenefüs maç yaptığımız, en büyük eğlencemiz olan futbol sahasında, kurban bayramı dönemlerinde kurbanlık koyun satışının yapılmasıydı. bu durum, nereden bakarsanız bakın, saçmalığın dik alasıydı; zira, havaların sıcak olmasına rağmen kokudan pencereleri açamazdık veya ana bahçenin dolu olduğu saatlere denk gelen beden derslerimizi kapalı alanda yapmak zorunda kalırdık.

    ya sen, öğrencilerine ve velilerine kayıt dönemlerinde vaadettiğin imkanları, nasıl olur da böyle manasız bir sebepten dolayı askıya alırsın? heryerde satılır kurbanlık koyun, sen satmak istiyorsan git bir yer kirala, yap satışını be mübarek. haa tabi amaç bir takım odaklara şirin gözükmekdiyse onu bilemem; fakat gel gör ki orası bir eğitim kurumu, senin ofisinin arka bahçesi değil.

    bugün bile dönüp düşündüğümde hayretler içinde kalıyorum.

    edit: kurbanlık koyun satışı anladığım kadarıyla kısa bir süre devam edip son bulmuş. akademik anlamda ise herşey tıkırındaymış.

    nundu'nun mesajını aynen paylaşıyorum:

    7 yıl bu okulda okudun bir kere bile böyle bi şeye şahit olmadım. belki eskiden yapılmış bir yanlıştır ama en azından 12-13 senedir böyle bi şey olmadığından eminim. ayrıca okul hala başarılı merak etmeyin gerek üniversite sınavlarında gerek de uluslararası yarışmalarda hala pek çok derece geliyor

    bir buçuk yıl sonra gelen edit: yazık oldu okuluma. yukarıdaki entry'mde anlattığım olayın sebebi belli oldu.

    18.05.2015 22:05
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap