409 entry daha
  • saat 03.30.

    beklenen gün geldi çattı.

    birkaç saat sonra eymen bebek, annesi tuba ve babası bülent, bir aksilik olmazsa isviçre'ye uçacaklar. daha önce aileyi uğurlamak için havaalanında olacağımı söylemiştim ama aileyi havaalanına bırakacak birkaç kişi olacak. bu, hiç hesapta yoktu daha önce. kimliğimin (şimdilik) bilinmesini istemediğim için son âna kadar alternatif yolları düşünmeme rağmen vazgeçmek zorunda kaldım. uğurlamaya gidemeyeceğim.

    eymen, bugün itibarıyla isviçre'deki hastaneye yatmış olacak. bazı tetkikler yapılacak önce. ameliyatın 10 kasım tarihinde yapılması bekleniyor. ameliyattan sonra da bir süre hastanede kalacak eymen. isviçre'de 1 ay kadar kalınacağı öngörülüyor. bu süre zarfında gelişmeleri olabildiğince aktarmaya devam edeceğim.

    kampanyaya katılan, destek veren, emeği geçen herkese bir kez daha sonsuz şükranlarımı sunuyorum. gerçekten çok zor bir şeyi başardık ve bunda ekşi sözlük'ün payı çok çok büyük. bu sayede çok güzel insanlar tanıdım, çok güzel arkadaşlar edindim.

    500 bin tl toplandı. bugün itibarıyla bağış hesabı kapanmış bulunuyor. umuyor ve diliyorum ki, kampanyanın uzamasına gerek kalmaz. bunca insanın çabası, emeği, duası boşa gitmeyecektir. eymen, iyileşmiş olarak dönecek isviçre'den. ben de bu başlık altında eymen'in güzel haberlerini, ailesiyle çekilmiş mutlu fotoğraflarını paylaşacağım sizlerle.

    aslında karmakarışık duygular içindeyim. heyecan, sevinç, minnet, ne ararsanız var içimde şu an. en iyisi, sözü tuba'ya bırakayım ve yola çıkmadan önce facebook'ta son yazdığını aktarayım sizlere.

    --- spoiler ---

    "eşimin en sevmediği huyumdur çok bağlanıyor, ağlıyor ve çok yere yetişmeye çalışıyor olmam. kendimi yıprattığımı düşünüyor bu şekilde. oysa gerçek öyle değildi...

    doğduğum günden beri bana yazılmış olanları sırasıyla yaşarken, zayıf insanların kaçtığı, kimisinin acıdan beslendiğimi düşündüğü biçimde aslında acının arkasındaki daveti görüp bir yola yürüyordum. maneviyat yolu. maddeden manaya geçmeye çalışıyordum. adını henüz koyamadığım zamanlarda ben de bir anlam veremedim başkaca insanlarından da derdini bu kadar benimmiş gibi hissedişlerime. yolun tek ve en zor yanı sizin gibi düşünmeyen insanlarla bir arada olup onlara bunu anlatamamak. yoksa yaşadığınız büyük, küçük tüm acılar kıymetli bu yolda ve yaşatanları da seviyorsunuz bir süre sonra, kulağa çok acayip geliyor degil mi? ve siz onları da seviyorsunuz ama onlar kerameti kendinden biliyor. dedim ya sizin gibi düşünemediklerinden. olsun bu da onların suçu degildi'yi de biliyorsunuz. ben bu yolun adını o gün anladım, o gaflet uykusunu o gün böldüm. o ameliyathanenin kapısının önünde. öyle böyle bir acı değil acayip bir biçimde tam iki göğsünüzün arasına neşterin değdiğini hissediyor ve anestezisiz yaşıyorsunuz tüm acıyı bitti denilene kadar sonra her baktıgınızda. bu kadar fazla yanınca bir buluşma yaşıyorsunuz muazzam. rabbiiiiimmmm çooooook acıyor diye gırtlağınızı yırtarcasına bağırıyorsunuz ama içeri ve bir ses geliyor içeriden, şah damarınızdan da yakın bir yerden. elhamdülillah. ışte o en çok sorulanın cevabı nasıl dayanıyorsun? bu dünyada kalacak olan tek şey ruhumun içine saklandığı etim yalnızca. öyleyse ruhuma iyi bakmalıydım. ruha ilacı buldum. ılaç acıdır, acı ilaç. ne kadar da eksikmişim meğer eskiden, ne kadar manasız yavanmış her şey. şimdi hepsini tek tek görebiliyorum eksikliklerimin ne kadarını toparlayabilirsem o kadar güzelleşecek ruhum. şimdi yine bir eşikteyiz vesilemle, benim günahsızlığından makamı yüksek bebeğim. sana şuncağızıma bunca acı çok gelmiyor bana gelir mi hiç kahramanım aslan oğlum benim. biz bu eşikten de atlayacağız allah'ımın izniyle. kendime bir söz verdim bu eşikten sonra hiç bir sağlıklı anımızı kaçırmayacağım, bu güzel yaratıcının eşsiz sanatını, tüm insanları, gökyüzünü, denizi, çiçekler, renkleri, hayvanlar, hatta taşlar hepsinde her yerde onu ve sanatını izleyip her durumda daha da mutlu olacağım avazım çıktığı kadar güleceğim. ve sana küçüğüm tüm bunları göstereceğim, gözlerinin böyle bakması için ne gerekirse yapacağım. şimdiye kadar kaçırdığım değmeyecek şeylere de gözyaşı döktügüm tüm zamanları telafi edeceğim kendime ve sana.

    hepinize yalvarıyorum ne olursunuz kaçırmayın sağlıkla aldığınız tek bir nefesi dahi. hele o nefesi tüketmeyin sizi anlamayanlara. gözyaşlarınız ne kadar kıymetli onları hakedilmeyen bir acıya dökmeyin. allahım hepinizi korusun. dualarınıza bizi de katın, hakkınızı helal edin. mutlu, ışıl ışıl, güpgüzel günlere döneceğiz inşaallah. sizi seviyorum çünkü hepinizde o sanatı izliyorum. sağlıcakla kalın. gülümseyerek gidip öyle döneceğiz inşaallah."

    --- spoiler ---
75 entry daha
hesabın var mı? giriş yap