7 entry daha
  • ikinci yarışımı koştuğum organizasyon. ilki nike run istanbul'du 7k. antrenmanlarda 12k'ya kadar çıkmıştım. yeni koşmaya başlamıştım ama 14k yarış tecrübesi olsun nasıl olsa bir şekilde bitiririz dedim katıldım. daha sonra yaklaşık 1 senedir koşan iki arkadaşımın daha katıldığını öğrendim ve hep beraber belgrad'ın yolunu tuttuk. herkes ilk defa koşacaktı. sonra arkadaşların arkadaşları olan tecrübeli koşucu arkadaşlardan parkur hakkında bilgi aldık ve gözümüz korkmaya başladı. neredeyse yarı maraton eforu sarf edilen bir parkur olduğunu öğrendiğimiz an hepimizin suratındaki ifade tanımlanamaz. bir şekilde bitiririz herhalde dedik başladık. zaten direk tırmanışla hoş geldin diyor parkur ve sen hah bitti sonunda tırmanış dedikçe bir evvelkinden daha çok tırmanıyorsun öyle deli bir parkur yanlış yönlendirmiyim ama 8-9 km'ye kadar hep bu düzen arada uçurumdan aşağı yuvarlanan taşlar gibi indiğiniz yerlerde mevcut tabi.

    parkurda karşınıza çıkan manzaralar ise çok güzel. en ihtiyacınız olduğu yorulduğunuz yerlerde hep sizi dinlendirici rahatlatıcı manzaralar karşınıza çıkıyor.

    102 dakika civarında bir sürede bitirdim ki çok şaşırdım bu kadar iyi olduğuma, tabi bunda tecrübeli arkadaşların yarıştan evvel "yokuşlar bitmiyor koşmaya çalışmayın yürüyün ilk seferinizde" tavsiyesi çok yardımcı oldu. yanılmıyorsam 2k'ya yaklaşırken bir türlü tırmanış bitmemişti artık nabız tavan yapmıştı yokuş yukarı koşmaktan ki artık yürüme hızına düşmüştük düşündüm önümde 12k var dön geri manyak mısın neyine senin burası dedim.zaten koşmaya başlıyalı ne kadar oldu ki ilerde koşarsın diyordum ki tam o anda organizasyonun patikanın yanına koyduğu "yavaşlamak sorun değil, ama durursan kaybedersin" tabelası devam etmemi sağladı. buradan sonra istinasız her yokuşta yüksek tempo yürüdüm yarışın sonuna kadar.

    senede 3 kere yapılıyor ve önümüzdeki sene yarış tarihleri şu şekilde 15 şubat - 18 ekim - 13 aralık 2015.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap