27 entry daha
  • siyasi bir şov peşinde koşandır.

    küba'da,

    - 1950'ler ve öncesinde balkanlarda, asya'da, kafkaslarda olduğu gibi herhangi bir türk toplumu bulunmamaktadır (ermeni tehcirinden kaçan ve türkiye'ye bir bağının bulunduğunu düşünmediğim ermeniler bir toplum oluşturmuştur).
    - 1959'da sosyalist devrim yapılmıştır. dolayısıyla bu tarihten sonra almanya'ya veya amerika'ya sanayide çalışmak için giden bir türk toplumu da mevcut değildir.

    havana'da yaşamakta olan türk toplumunun dini duyarlılıklarını ön planda tutup da orada yaşamaya gittiklerini düşünmemekteyim. bu sebeple, oradaki türklerin 'cami ihtiyacı' duymaları çok düşük bir olasılık.

    yakın bir zamanda, küba'daki sosyalist yönetimin katolik kilisesi yapımına ilk kez izin verdiğini okudum. bu amaç doğrultusunda biz de faydalanalım diyen rte, bir yandan da piyasaya oynamaktadır.

    peki cumhurbaşkanının görevi bu mudur? misyonerlik yarışına girmek midir?

    türkiye cumhuriyeti'nde yaşayan ''milyonlarca'' alevinin cemevlerinin ibadet olarak yasal statüye kavuşması yönündeki taleplerine kulak tıkarken, havana'da sayısı yüzü bile geçmeyecek olan cami isteyen türk vatandaşlarının talebini (ki böyle bir talep görmedim, duymadım) gündem malzemesi haline getirmek şov değil midir?
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap