6 entry daha
  • #tarih dergisi yayın kurulunda yer alır, haliyle dergi için yazı da yazar. derginin ekim 2014 tarihli 5. sayısında şöyle ilginç ve bence -talihsiz- bir yorumda bulunmuş.

    "sol taraftaki dolmabahçe sarayı tiyatrosu, sağdaki cami avlusu, muvakkithane, kayıkhane...karışan görüşen bir padişah da bulunmadığından, yakın geleceğin trafik boğuntusunu tahmin eden istanbrul valisi lütfi kırdar 1939'da inönü stadı ve yol genişletme inşaatlarına hepsini yıktırmış."

    kendisinin 22 ocak 2013 galatasaray üniversitesi yangınından sonra da "en büyük korkum dolmabahçe sarayı'nın yanmasıdır. ora da tehlike altında. bu tür binaların hepsi günün birinde bu tür afetlere açık."
    http://www.milliyet.com.tr/…013/1659242/default.htm

    sarayın tiyatrosunun, muvakkithanesinin, kayıkhanesinin, ahırlarının yol, inönü stadı uğruna yıkılmasını eleştirmeniz gerekirken apaçık bir memnuniyetle karşılıyorsunuz. kendisine sormak isterim, dolmabahçe sarayı yansa gerçekten üzülecek misiniz?selektif tarihi eser sevgisi, tarihçiliğin hangi umdesi ile bağdaşır? yoksa saray iyi de çevresi mi kötü?
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap