684 entry daha
  • toronto'dan motorla ciktigimin 7. gününde, la'de, toronto'dan ucakla gelmis olan arkadaslarla bulusulur. las vegas'a dogru 1 araba, 1 motosiklet yola cikilir.
    arabadaki arkadaşlardan biri, zamanında motosiklete başlamamda büyük pay oynamış, olaydansa 2 yıl önce kendi motosikletini satmis, withdrawal effects'i agirca yasayan bi tiptir. durum boyle olunca, motosiklet, kask, ve ceket kendisine (koc) verilir. koc kendi kiyafetlerini cikarip arabanin bagajina atar ve motora atlar.

    cuma oglen vakti, insanlarin akin akin haftasonu icin vegas'a kacmaya calistigi bu saatte otoyol felc olmustur. arkali onlu dur-kalk trafikte seyir edilmektedir. kosullarin sik gibi olmasina ragmen, yillardir motora binmemenin ozleminden sonra, koc gayet mutlu bir sekilde, kaskin icinde sirita sirita onumuzde ilerlemektedir.

    hersey guzel guzel giderken, ayakkabisinin bagi cozulur. sorun degildir. emniyette 30sn durup, durumu duzeltip devam edilicektir. ortalama hizimizin 5km/h oldugu trafikte, soforumuz whetaus durmamaya karar verir. alti ustu en fazla 100metre uzaklasacagimizdan, koc'nin bizi bulmasi cok kolay olacaktir. yaklasik 30metre ilerleyebildikten sonra arabadaki diger arkadas duruma itiraz eder, ve emniyete gecilir. koc'nin bagcik baglamasi aynadan izlenir. kaskini, eldivenini takmis motora geri binmistir. 30metre onunde, dortluleri yakmis bizi gormez, ve trafikte seyir ettigimizi dusunup, resmen "kalkis" yapar. arablarin arasindan yardirip birkac saniyede ekrandan kaybolur.

    durumun ciddiyetini kavrayamamis arabadaki bizler, "ahhahh bizi nasil goremez olm" vb. geyikler dondurup kahkahalar atmaktadir. koc fazla uzaklasmadan cepten aranir, ancak cep telefonu bagaja biraktigi montundan calar. arabadaki $amata daha da alevlenirken koc'un sadece cep telefonunu degil, cuzdaninin da uzerinde olmadigi anlasilir.

    ehliyeti, ruhsati, kasko kagidi, cep telefonu, kimligi, kredi kartlari, ve tum parasi arabadadir. kendi cepleri bostur. sadece gps'i ve full depo benzini vardir, ama mesafe itibariyle, nevada colunun tam ortasinda muhtemelen yolda kalarak hazin bir son yasayacaktir.

    olayin ciddiyetinin farkina varmamizla arabanin icinde adeta dram baslar. dk.'lar gectikce umudumuz yavas yavas iyice kaybolur. caresizlikten, acaba benzini bi sekilde halledip, las vegas'in girisinde*(!), bizi bekler mi tarzinda sacma sapan fikirlerle, morallerin 0 kere 0 oldugu 1.5 saat gecer. en sag seritten, sagi solu taraya taraya yavas yavas gitmekteyken aynamizda birden koc belirir, ve yanimiza gelir.

    kaskin icindeki ayni siritmasiyla, "selaaaaaaaaam, olm galiba cuzdanimi arabada unutmusum, emniyette bi durun da onu aliyim, ehliyet orda" der.
    anlasilirki, kaybolma episode'u herifin 1gr dahi s.kinde olmamistir. la'de motora binmenin keyfiyle siritmaya devam ederek bi o yone bi bu yone gitmis, yanlis yollara sapmis, ve sonunda bizi bulmustur.

    bu arada, kaybolma esnalarinda arabanin on camindan her 5dk'da bir fotograf ceken gopro'dan, cozulen bagcigin resminin haftalar sonra cikmasi... priceless.
1611 entry daha
hesabın var mı? giriş yap