82 entry daha
  • pazarlamanın en temel kuralı "eğer herhangi birşeye ihtiyaç varsa mutlaka bir arzda olacaktır"dır.

    öncelikle böyle bir platforma ihtiyaç var mı? varsa neden var?

    genellikle girişimciler ve/veya fikri olanlar, herhangi bir konuda süper fikirleri olduğunu düşünür ve şayet gerçekleşirse aşağı-yukarı hayal ettiği sonuca ulaşacağını öngörür. bazı girişimcilerde nasrettin hoca mantığındadır ve fikrini "göle maya çalmak" gibi görür "ya tutarsa" der. sonuç olarak fikrin ne olup ne olmayacağını, ne kadar işleyeceğini bilmek için o konuda harcanacak mesaiye, uzmanlığa, paraya ihtiyaç vardır. ancak her şeye rağmen fikrin çalışacağına dair kesin bir sonuç vermez. riski azaltır en azından. kesin sonuç isteyen, işi hayata geçirmeden bunu bilemez. genellikle iş konusunda az-çok fikri olanlarda frenlemeyi pek sever. tohum projelerinde de işlemesi muhtemel birçok fikir, sırf o konularda uzman birinin burun kıvırmasından, snob tavırlarından dolayı ölmüştür. girişimcinin motivasyonunu gebertmeyi çok seven tipler olduğunu bir kenara not edip ilerlemeye devam edelim hala okuyanlar varsa.

    böyle bir platformda en büyük ihtiyaç, yapılacak en doğru hamle, insan kaynağı tedariği öncelikli olmak üzere, ofis ve melek yatırımcı aracılığıdır. ülkemizde ki melek yatırımcıların çoğunluğu, ticari tabirle fatura kesen işe yatırım yapıyor. yani iş başlamış, müşterilerine de faturayı kesmiş olacak. sen bu değeri oluşturduktan sonra melek yatırımcıyı zaten bulursun. senin derdin fikrin tohumken elinden tutulmasıdır dimi yazar arkadaşım? o yüzden bu platform fikrin hayata geçiş sürecinde çok işe yarayabilir. yalnız projen confidential ise, sır gibi saklıyorsan, bu platformun -gerçekleşirse- çalışma prensibine göre hareket etmeni öneririm.

    bu projeyi gerçekleştirecek arkadaşlar varsa, bir organizasyon şeması ile işe koyulabilirler. bu platformu bir şirket gibi görüp, görev tanımlamaları yaparak, insan kaynağı datası, girişimci ve yatırımcı olarak 3 ana başlıkta toplayabilir. ofis vs konuları da alt başlıklarda sıralanabilir. yatırımcının ve girişimcinin ciddiyetini anlamak için filtreler, hizmet bedeli gibi ödenekler alınabilir. çünkü bu işlerde romantizm kadar rasyonellikte gereklidir.

    not: plarform için editörlük, operasyon gibi konularda çekinmeden yeşillendirin.
417 entry daha
hesabın var mı? giriş yap