6 entry daha
  • müşterilerin genelde işin ayrıntılarını bilmeden üzerine geniş geniş konuşabildiği, onların deyimiyle "haraç" veya "soygun" olan ücret.

    müşteri öncelikle şunun farkına varmalı; senin aylık olarak mali müşavirine ödediğin ücret ilgili ayla alakalı olarak müşavirin yaptığı defter kayıtları ve beyannamelerinin devlete intikali hakkındadır. bunun haricinde mali müşavirin "senin için" sayfalarca döküm alır, kırtasiye masrafı yapar, her ay olmaz ama işin düştüğünde vergi dairesi, sgk, noter, banka işlerini halleder, kendinden sebep ortaya çıkan cezalarla alakalı takipleri yapar, dilekçe yazar, içeri verir, belki bunu iadeli taahhütlü olarak yollar ve onun 5-10 liralık ücretini sana yansıtmaz. olur oğlu olur. sen müşavirini seçerken bunları açık açık konuşur, hacı ben bu ek işlerin bir tanesini bile istemiyorum, benim böyle işlerim olmaz, al sana 2 top kağıt, al sana bir kutu tükenmez kalem dersen, yani baştan işi konuşursan insanlar da ona göre sana fiyat verir. kaldı ki gene bilen bilir, müşavirin sana nasıl açıktan masraf çıkartıyorsa noterler de aynı şekilde muhasebecilere benzer masraflar çıkartırlar iş görmek için. bu zincir böyle devam etmekte.

    işin özü; kardeş benim ekstra işim yok diyorsan git konuş, ama işin düşünce de tıpış tıpış "ya bizim ceza vardı, ya bizim yapılandırma vardı, ya bizim sgkdan ceza gelmiş nasıl olacak" diye gelme. serbest piyasa, kendine uygun olanı bul.
292 entry daha
hesabın var mı? giriş yap