8 entry daha
  • ırak, suriye gibi kukla diktatörlükle yönetilen devletler gibi olurduk.

    antalyada italyanlar, antepte fransızlar takılıp oraları asimile etmeye çalışmayacaklardı tabiki de. milletinden kopuk bir yönetim yaratıp o yönetimi kuklalaştırarak yöneteceklerdi ülkeyi. bunu anlamak için oturup aylarca düşünmeye gerek yok. komşu ülkelerine bak anlarsın.

    ancak türk halkı tarihi boyunca işgal altında veya koloni şeklinde yaşamadığı için kurutuluş savaşı gibi bir şey çıkma şansı bulmuştur. bu hareket de atatürk önderliğinde yapıldı. atatürk çıkıp "beyler bir fikrim var, savaşalım ülkeyi kendimiz yönetelim" demedi. halkın içinde olan bir hareketi organize edip önderlik yaptı. bu yüzden de kendisine "ulu önder" diyoruz.

    yani ne "kurtuluş savaşını kazanmadık aslında, ne oldu ki? yaklaşımı doğrudur, ne de "atatürk olmasa baban kimdi bilemezdin şerefsiz" yaklaşımı doğrudur. ama atatürk olmasa padişahın, diktatörün tüm batılı çıkarlara boyun eğmesine bi bok diyemezdin.

    "kazandık da noldu, sanki kültürümüzü koruduk, alfabemiz, kıyafetimiz bile değişti, aslında yine onlar kazandı" düşüncesi ise tamamen akp zihniyetinin boş levhalara kazıdığı aptal bir düşüncedir. daha ingilizce eğitimimiz adam gibi değilken, bi de alfabe öğretip sonra yabancı dil öğretecek kapasitede olduğumuzu düşünüyorsan yanılıyorsun. ha ""biz nie öğrenios amk, onlar osmanlıca öğrenirdi dünya lideri olurduk diyosan da sen zaten kafada lider olmuşsun siktir et be oğlum derim. ayrıca yurtdışından ithal ettiğin ürünü "kulaç"la ölçecek kadar azimliysen de durma yerinde bu ülke emrinde derim.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap