86 entry daha
  • bu tarz magazinsel mevzulara genelde yorum yapmasam ve sallamasam da bu sefer kendimi tutamadım sözlük. olay çok heyecanlı çünkü. ahmet kural'ı zaten tanıyoruz izliyoruz da sözlük nicki ifşa olan hanım kızımız da tanıdık çıkınca meydan panayır yerine dönmüş.

    lakin yine de direk olayla ilgili yorum yapmayacağım. söyleyeceğim şey şudur ki; sözlükte birilerini ifşa etmek, şikayet etmek, size göre yanlışlarını anlatmak işte böyle ters tepiyor. hani siz kendinizi feci şekilde haklı görseniz de ''anne bu bana salak dedi'' tavrınız işi başka bir yöne çekiyor.

    yıllardır okurum, yazarım burada. ne linçler, ne ters tepmeler gördüm. gerçi hanım kızımız da eski yazarlardan ama demek ki tam idrak edememiş sözlük dinamiklerini. dediğim gibi burada birilerini en yakın arkadaşınıza şikayet eder gibi şikayet etmeniz durumunda, en yakın arkadaş tepkisi almanız çok düşük ihtimal. çünkü sadece yazarak kendinizi ifade ediyorsunuz. afaki durumlar, anlatılan hikayeler sadece.

    işin sonucunda aynı kutsal kitaplara sorgusuz inanalar gibi kızımıza destek olanların çıkması, diğer taraftan ibrani dinler konusunda şüpheci olan ve inançsızlığı tercih edenler gibi ''serin hikaye birader'' tayfasının çıkması da kaçınılmaz bir durum (oo cümleye gel). özlü söze gelecek olursak, '' bu memleketten bir sikim olmaz''.

    dipnot: eğer hikaye cidden anlatıldığı gibiyse, kızımızın ''yazmazsan oç'sin'' lafına misilleme yapması en azından delikanlıca olmuş. lakin ahmet kural'ın bu lafına da yarılmadım değil. ulan güzel bir kız var işte karşında, iki güzel laf eder di mi insan. yazmazsan oç'sin nedir allaasen. hani bu laf edildiğinde orada olsam, ortamdaki tüm sesleri bastıran o ayarsız kahkahalardan atardım herhalde.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap