7 entry daha
  • peygamberlerin aslında hiç var olmamış olma olasılığı ile aynıdır.

    hangi din, hangi inanç olursa olsun hakkında edinilen bilgilerin ve öğretilerin kitaplar ve ikinci kuşak büyüklerimizin anlattıklarının haricinde bir kaynak bulamayız.

    demem o ki; diyelim bir inanç sistemi yaymaya karar verdik. tüm argümanlar yazılı hale getirilip bir kaç yüz insanı inandırdık. gelecek 100 yıl sonra anlatılanlar ve alternatif olarak farklı argümanların ötesinde bir öğreti bulunmadığında ve bahsedilen inanç sistemi 2000 yıl ya da 1600 yıl evvelinden ve hatta 4000 yıllık bir din bu denilse kimin gücü yetecek inanışın doğru olup olmadığını araştırmaya.

    ve inanç sistemi olarak hayata geçirilme tarihi dünya da henüz iletişim araçları ve toplu haberleşme sisteminin olmadığı okuma yazma oranının neredeyse %1 lerin altında bulunduğu bir dönemde gerçekleşiyor. düşünün bilime şeytan işi, kimyaya büyü denildiği bir dönem bu dönem.

    demem o ki burada agnostisizme sığınmak en kaçamak kurtuluş yolu. var olabilir de olmayabilir de bunun aslını kimse bilemez açıklayamaz da.

    dinler tarihi biraz araştırılsa okudukça ibret almamız gereken olayların mitoloji tarihinde binlerce yıl önce farklı mekan ve farklı karakterlerle gerçekleşmiş olduğu yazılmakta.

    hz. isa'nın var olup olmama konusuna gelirsek en güzel cevabı the man from earth filmi vermekte.
363 entry daha
hesabın var mı? giriş yap