584 entry daha
  • aylarca öttürülen "one last time` mottosu ile orta dünyaya gerektiği gibi veda ederiz, efsane olmasına gerek yok eli yüzü düzgün bir final olsun yeter umuduyla beklediğimiz, ancak karşımıza tam bir epic fail şeklinde çıkan film.

    --- spoiler ---

    aradan önceki ilk bölüm gayet tatminkar şekilde giderken ikinci kısmı ile resmen seyirci ile alay eden, eldeki materyali heba etmekten başka bir özelliği olmayan, fragmandaki sahnelerin bile yer almadığı, cihan harbi tadında geçmesi oldukça basit hayvani bir savaşı izletmek yerine bol bol pvp "dövüş" izlemek zorunda bırakıldığımız bir film ortaya çıkarmış peter jackson. ben mi yanlış hatırlıyorum, vücudum attı ondan mı görmedim ama koca elf ordusu yazıyla bir ok dahi sıkmadan bitirdi ya la filmi. fragmanda yağmur gibi ok yağdıran ordu hani.

    koca beorn'un 30 saniyeden fazla görünmemesine mi yanmalı, moria'da bir tanesi yüzük kardeşliğinin dumanını attıran trollerin tek okla paçavraya dönmesine mi, yerden gökten dereden tepeden sanki milyonlarca sayıdaymış gibi gereksiz yere abartıldıkça abartılan ork-goblin ordusunun bir anda 5-10 kartal tarafından yok edilmesine mi, thorin'in ölümü sonrası tahta geçecek dain'in dakikalarca savaştıktan, omuz üstünde baş bırakmadıktan sonra bir anda filmde hiç yokmuş gibi unutulmasına mı, gandalf'ın film boyu devam eden sünepeliğine mi, thranduil gibi bir karakterin en bi şerefsiz insan evladı gibi tasvir edilmesine mi? liste uzadıkça uzar sabaha kadar yazacak rezalet var çünkü.
    --- spoiler ---

    "if this is to be our end, then i would have them make such an end, as to be worthy of remembrance" diyen theoden reyizden de mi utanmadınız bre aymazlar, one last time diye milleti gaza getirip adam gibi final yapıp sevenlere veda edeceğinize bildiğin kıçınızı dönüp ardınıza dahi bakmadan mal gibi çekip gitmişsiniz orta dünyadan.

    bu muydu hobbit hobbit diye tutturduğun diye benle maytap geçen hatuna bir orta dünya manyağı olarak cevap bile veremedim lan sizin yüzünüzden.

    filmin çok büyük bir bölümü extended versiyona bırakıldığı belli, ama onunla da adam olması mümkün görünmüyor ne yazık ki. "bir kitaptan 3 film çıkmaz"cılara inat beklemiş, sahiplenmiş, sevmiştik seni oysa ki. getirdin getirdin bok ettin seriyi peter jackson.

    edit: bu filmle ilgili hayal kırıklığım o kadar büyük ki peter jackson sana ettiğim küfürlerin haddi hesabı yok. ilk iki filmde bağrımıza taş bastık, olur böyle vakalar son film toparlar dedik, sen geldin orta yerine sıçtın lan olayın.

    --- spoiler ---

    ha bir de entryleri okudukça hala daha "kitaptan üç film çıkmazdı demiştik" diyenleri görüyorum. la adam olayının neredeyse yarısı gandalf, savaş ve beorn olan kitaptan gandalf'ı sadece yer paspası olarak kullanarak, savaşı "işte ondan sonra kartallar gelmiş hepsini yenmiş olmuş bitmiş" seviyesine indirgeyerek, beorn gibi efsanevi bir karakteri de "ayı adam" sığlığında işleyerek üç film çıkardı. sadece şu başlıkta yazılanların yarısı filme adam gibi işlense efsanevi bir şey olurdu bu film kendiliğinden içerdiği karakterlerle.
    --- spoiler ---
373 entry daha
hesabın var mı? giriş yap