206 entry daha
  • parası neyse verip okuruz bölümü.

    her yıl vakıf üniversitelerinin sosyoloji, felsefe, tarih gibi bölümlerinin ücretli kontenjanında açık kalmasına rağmen hukuk fakültelerinin maşallahı var. vakıf üniversitelerinin yönetimleri de bunu bildiği için, artık ilgi görmeyen bölümlerin kontenjanlarını düşürüp, hukuk gibi daha rahat pazarlanabilen bölümlere ağırlık veriyorlar. ne de olsa hukuk fakültesi kurmak bir tıp fakültesi kurmak kadar masraflı değil.

    türkiye'deki durum şunu aslında şunu gösteriyor: başarısızlıktan ötürü çocuğunu vakıf üniversitesine göndermek zorunda olan ebeveynler, üniversiteyi salt bir yatırım olayıymış gibi görüp ''parasını verdikten sonra hukuk okuturuz'' naralarıyla, çocuklarını hukuk fakültesine yönlendiriyor veya zorla gönderiyor. zaten ebeveynlerine maddi olarak bağlı olan türk gencinin ezik olan kısmı, farklı bir bölüme ilgi duysa dahi seve seve hukuk fakültesine gidiyor.

    sonuç olarak, bugün hukuk ile alakası olmayan birçok insan hukuk fakültesinde okuyor. 18 yaşına gelip bağlaçları ayıramayan adamlardan anayasa hukuku, medeni hukuk gibi derslerin üstesinden gelmesini bekliyorlar.

    esasen sosyal bilimler bir vizyon işidir. bu alandaki bölümlerde eğitim alacak insanların sadece test sistemindeki bir sistemle değerlendirilmesi saçmadır. bunun için özellikle iyi üniversitelerde eğitim alacak sosyalcilerin, üniversiteye karşı bakış açılarını görmek için mülakat/kompozisyon sınavı düzeni oluşturulabilirdi. -idi diyorum çünkü burası türkiye, torpillerin ülkesi.
452 entry daha
hesabın var mı? giriş yap