5 entry daha
  • ender's game filmini izlediğimde, kitabını okumadığım halde, filme aktarılmamış bazı olayların ve diyalogların eksikliğini hissetmiştim. filmi beğenmiştim beğenmesine ama kitabın hakkının tam verilemediğinden emindim.

    o yüzden kitabı okumayı da istiyordum. fakat hikayede benim asıl ilgimi çeken şey, ender karakterinin gelişimi ve "düşmanı, 'onu anlayarak, hatta severek' yenmek" şeklindeki hayat görüşüydü. açıkçası savaş akademisinde geçen, savaş simulasyonu yapılan uzun bölümleri tekrardan okumaya üşeniyordum.

    neyse ki amazon ve goodreads'de okuduğum yorumlar beni ender's game'i okumak yerine, seriye speaker for the dead ile devam etme konusunda ikna etti. benimle aynı durumda olanlara da tavsiye ederim; gönül rahatlığıyla, ender's game filmini izledikten sonra, speaker for the dead'i okuyabilirsiniz. harika bir kitap. yeni bir alien türü, kafanızı uzun süre meşgul edecek sorular, orta yaşlı bir ender, biri sürü yeni karakter (benim favorim jane), dalları sizi dört yandan saracak, merak içinde bırakacak ve sonunda etkileyici bir şekilde birbirine bağlanacak bir hikaye. harika, efsane gibi kelimeler yetersiz kalabilir.

    hoş, bu kitaptan sonra dönüp ender's game'i de okudum, zaten kısa romandan hallice. ama bir speaker for the dead değil.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap